Pogledajte kultni film ‘Warriors’ na maksimirskom Vidikovcu

Pogledajte kultni film
‘Warriors’ na maksimirskom
Vidikovcu

I ovog vikenda, na najljepšem proplanku Parka Maksimir, Vidikovcu, uživajte u Luftanju, filmskom i glazbenom programu uz koje ljeto u gradu zvuči kao odlična ideja.

Warriors, come out to play!

Sigurno vam je poznata ova kultna rečenica iz još kultnijeg filma “Ratnici podzemlja”. Snimljen 1979. godine, ovaj akcijski hit priča je o velikom okupljanju razjedinjenih njujorških bandi u Bronxu, koje su u stalnim međusobnim sukobima oko teritorija. Film je režirao Walter Hill, nastao je prema istoimenoj noveli Sola Yuricka iz 1965. godine koja je, pak, inspirirana drevnom pričom Anabaza, grčkog pisca Ksenofonta.

Ako se ne sjećate, da vas podsjetimo – radnja filma vrti se oko bande Warriors, nepravedno optužene za ubojstvo karizmatičnog Cyrusa, lika čiji je cilj bio ujediniti i stati na čelo svim njujorškim bandama. Na čelo Warriorsa staje Swan pred kojim je gotovo nemoguć zadatak: mora izbjeći stotine kriminalaca koji tragaju za Warriorsima, te pritom dokazati da je pravi Cyrusov ubojica Luther…

Kako ovaj spoj filma potjere, suvremenog vesterna i stripovske naracije izgleda na velikom platnu i to u okruženju maksimirske šume – možete doznati već ove subote! Naime, u sklopu filmskog i glazbenog programa Luftanje uz Mastercard, koje traje tijekom tri ljetna mjeseca, od 14. srpnja do 30. rujna, ove subote su na najljepšem proplanku Parka Maksimir – Vidikovcu, na repertoaru upravo“Ratnici podzemlja”.

Luftanje uz Mastercard je projekt agencije Pepermint kojim se revitalizira Vidikovac kao mjesto društvenog okupljanja Zagrepčana i gostiju. Program se sastoji od nekoliko dijelova, i sigurni smo da će se za svakog pronaći ponešto, a korisnici Mastercard kartica imaju priliku uživati u ljetnim užicima s posebnim popustima i pogodnostima baš na Vidikovcu!

Subota je rezervirana za glazbene poslastice i kultne filmove, gdje će se nakon nastupa raznih izvođača dešavati projekcije filmskih klasika i glazbenih dokumentaraca poput Ratnika podzemlja, Groznice subotnje večeri, Elvisovog kultnog Comeback speciala iz 1968., Blues Brothersa i mnogih drugih. Nedjelja je dan za odmaranje, stoga smo odlučili dodati još filmskih klasika poput Paklenog šunda, Casina, Velikog Lebowskog, Istrebljivača i Lica s ožiljkom.


Zagrijavanje u ulazak u svijet bjesomučne potjere na Warriorse od Bronxa do Coney Islanda, kroz mračne ulice i mrežu podzemne željeznice New Yorka, potpisuje je DJ Soul Bader koji će sa svojim Waha Waha glazbenim setom dočarati taj magični 70s funk i soul.

Učitati još
Zatvori