Petra Kurtela u jednoj od najljepših bajki – Trnoružici

Petra Kurtela u jednoj od najljepših
bajki – Trnoružici

Početkom listopada, točnije 5. u mjesecu Kazalište Trešnja premijerno postavlja na pozornicu jednu od najpoznatijih bajki na svijetu – Trnoružicu. U verzijama Charlesa Peraulta i braće Grimm došla je u domove, djetinjstva i srca malih i velikih čitatelja.

Trnoružica – najpoznatija bajka na svijetu u Kazalištu Trešnja

U ovoj verziji kazališta Trešnja, koju je poetski dramatizirao i adaptirao Ivan Leo Lemo, sačuvani su glavni fabularni elementi ove priče, ali su izmaštane i neke nove epizode s nekim novim likovima. Naime, ovu Trnoružicu pričaju i koreodramski ilustriraju cvjetne vile. Svaka vila nazvana je po jednom cvijetu, a princeza Ružica je njihovo voljeno kumče. Gladiola, Iris, Hortenzija, Amarilis, Alstromerija, Magnolija i Degenija – to su vile koje Ružici nakon rođenja daju blagoslove, a ona vila koja zakomplicira stvari zove se Pasiflora.

Također, u ovoj verziji Trnoružice saznajemo i tko je zapravo bio mladić koji se probio kroz ružino trnje i probudio Ružicu poljupcem nakon stogodišnjeg sna. Nadamo se da će ova verzija Trnoružice zagolicati dječju maštu, doprinijeti raspoznavanju dobra i zla te, kao i sve bajke, istaknuti esencijalnu važnost ljubavi u ljudskim životima.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 6 godina starosti naviše. Autorski tim koji stoji iza predstave je: autor teksta i redatelj: Ivan Leo Lemo, koreograf: Leo Mujić, scenografkinja: Vesna Režić, kostimograf: Marko Marosiuk, skladatelj: Zvonimir Dusper, oblikovanje rasvjete: Vesna Kolarec, autor fotografija: Damil Kalogjera, dizajn i ilustracija plakata: Ana Rako i Goran Raukar, majstorice šminke: Irena Königsknecht i Tatjana Bjeliš  te inspicijentica: Aline Arlavi Šarkezi.

U glavnoj ulozi Trnoružice je Patra Kurtela, Nevena glumi kruno Bakota, dok su vile redom: Alstromerija: Ana Vučak Veljača, Magnolija: Dubravka Lelas, Iris: Aleksandra Naumov, Gladiola: Sanja Hrenar, Degenija: Tena Jeić Gajski, Amarilis: Karla Brbić, Hortenzija: Ivana Bakarić, Pasiflora: Tamara Vrdoljak i Ruža/Starica: Vanda Vujanić Šušnjar. U ulozi kralja gledat ćemo krunoslava Klabučara, u ulozi kraljice Dariu Knez Rukavina, a u ostalim ulogama su: stražar 1/pjesnik: Luka Bulović, stražar 2/prosjak: Silvio Mumelaš, batler/princ: Jure Radnić, sobar/pastir: Matija Čigir i kuhar/zravar: Paško Vukasović.

Foto: Damil Kalogjera

Učitati još
Zatvori