Ovaj tjedan gledamo kultne hollywoodske komedije u kinu Kinoteka

Ovaj tjedan gledamo kultne hollywoodske
komedije u kinu Kinoteka

She’s Funny That Way

Kino Kinoteka svoj ovotjedni program posvećuje filmovima poznatog američkog redatelja, scenarista, producenta i kritičara, jednog od glavnih predstavnika novog Hollywooda, Petera Bogdanovicha. Njegovi najpoznatiji naslovi koji su postigli najveće uspjehe kod kritike i publike su Posljednja kino predstava (1971.) i Što te tata pušta samu? (1972.) koje, među ostalim, gledamo u sklopu Opusa. Uz spomenute uspješnice, na repertoaru će se naći i Bogdanovicheve komedije Konačno ljubav (1975.), Kaos u kulisama (1992.) i Ona je tako zabavna (2015.).

Filmski hit Što te tata pušta samu? s Barbrom Streisand, Ryanom O’Nealom i Madeline Kahn na rasporedu je u srijedu, 30. siječnja. Kada rastreseni i smušeni Howard Bannister (R. O’Neal) dođe sa svojom zaručnicom Eunice (M. Kahn) u San Francisco na prezentaciju svojih muzikoloških istraživanja, sretne nepredvidljivu djevojku (B. Streisand) koja ga dovodi u mnoge neobične, katkad i krajnje neugodne situacije.

 

Posljednja kino predstava

Posljednja kino predstava

Posljednja kino predstava nostalgična je drama o odrastanju u teksaškom gradiću u ranim pedesetima prošloga stoljeća, a glavne junake, srednjoškolce Duanea i Sonnyja, glume Jeff Bridges i Timothy Bottoms. Njih dvojica uživaju u sitnim radostima, sve dok razni problemi ne preuzmu kontrolu nad njihovim životima te oni ne shvate da je bezbrižnim vremenima došao kraj. Film je snimljen po romanu američkog pisca Larryja McMurtryja i smatra se najznačajnijim  ostvarenjem redatelja Petera Bogdanovicha, a gledamo ga u četvrtak, 31. siječnja.

Petak, 1. veljače rezerviran je za još jednu komediju iz Bogdanovicheve filmografije, Kaos u kulisama, koja prati drugorazrednu kazališnu trupu iz Des Moinesa (Iowa) u posljednjim pripremama uoči premijere kazališnog komada. Živopisna glumačka ekipa – zvijezda na zalasku, temperamentni i rasijani sporedni glumac, nesigurni zavodnik, kratkovidna glavna glumica i karakterni glumac sklon zavirivanju u čašicu, predvođeni umišljenim redateljem (Michael Caine) – svoje razmirice prenosi na scenu.

Imogen Poots, Owen Wilson i Jennifer Aniston glume u posljednjem filmu iz Opusa Ona je tako zabavna iz 2015. godine. Mlada nezaposlena glumica Izzy povremeno radi kao prostitutka, a  poziv na brodvejsku audiciju promijenit će njezin život. Redatelj u potrazi za glavnom glumicom jedan je od njezinih mušterija, a da stvari budu zanimljivije, on je oženjen, a ona briljira pred ostatkom ansambla.  Film je na repertoaru u subotu, 2. veljače.

Konačno ljubav

Konačno ljubav

Subotnja matineja za najmlađe ovoga tjedna donosi novi animirani film studija DreamWorks Animation, iznenađujuću priču o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suoče s nepoznatim – Kako izdresirati zmaja 3sinkroniziran na hrvatski.

Svi filmovi prikazuju se od 20 sati, osim matineje koja je na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznica za projekcije iznosi 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr / www.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina prije projekcije.

Što te tata pušta samu

Što te tata pušta samu

Što te tata pušta samu

Učitati još
Zatvori