Ovog ljeta gledamo ‘City on a Hill’  – novu krimi & triler seriju s Kevinom Baconom

Ovog ljeta gledamo ‘City on a Hill’ – novu krimi & triler seriju s Kevinom Baconom

City on a Hill

Serija je smještena u Bostonu početkom devedesetih godina kada je grad bio prepun nasilnih kriminalaca koje su lokalne agencije za provedbu zakona, u kojima su korupcija i rasizam bili norma, samo još više osmjelile, sve dok se sve to nije iznenada promijenilo. Drama je fiktivan prikaz onoga što se naziva Bostonskim čudom i prati afroameričkog okružnog tužitelja, Decourcyja Warda, koji dolazi iz Brooklyna zalažući se za promjene te sklapa nevjerojatan savez s korumpiranim, ali poštovanim veteranom FBI-a, Jackiejem Rohrom, zainteresiranim za zadržavanje statusa quo. Zajedno kreću na obitelj pljačkaša oklopnih vozila u slučaju koji će narasti do te mjere da će uključiti, i u konačnici potkopati, cijeli kaznenopravni sustav Bostona.

Glavne uloge nose Kevin Bacon i Aldis Hodge. Kevin Bacon je ovdje izvrstan, lik kao da je pisan prema njemu. Jackie Rohr razuzdan je veteran FBI-ja – pije, drogira se, ima niz ljubavnica, zaobilazi zakon… On je uragan od karaktera i odmah će vam ući pod kožu.

Aldis Hodge je također uvjerljiv lik. Nikada izbačen iz takta, uzbuđen, odmah na početku serije nalazi se u izazvnoj situaciji između zakona i služenja zakonu, no i crnačkoj zajednici koja također zahtjeva pravdu. Pokušavajući udovoljiti jednoj i drugoj strani upoznajemo njegov karakter. Zajedno s Rohrom čini jednu jako dobru ravnotežu. Oba glumca također rano izvlače suptilne, lukavije aspekte svojih likova, što je dobro za ono što će očito biti neka usporena evolucija priče i serije.

Prva epizoda emitirana je 7. lipnja u SAD-u, u ostatku svijeta dostupna je 16. lipnja, dok ćemo cijelu sezonu moći pogledati do samog kraja ljeta – datum posljednje epizode je 18. kolovoza 2019. Kako sada stvari stoje – bit će ovo prilično dobro kriminalističko ljeto.

Učitati još
Zatvori