Ovo su neki od najpoznatijih filmskih likova koji su obilježili pop kulturu

Ovo su neki od najpoznatijih filmskih likova
koji su obilježili pop kulturu

Filmovi su sastavni dio pop kulture, a mnogi od njih urezali su nam se u pamćenje upravo zbog svojih živopisnih likova. Nije rijetko da određene filmove volimo baš zbog zanimljivih likova ili glumaca koji su ih utjelovili. Neki određeni filmski likovi obilježili su glumce i njihove karijere, diktirali modne trendove i nerijetko bili inspiracija brojnim drugim umjetničkim pravcima. Izdvojili smo nekoliko filmskih likova koje obožavamo, a koji su svojim filmovima donijeli slavu.

Mia Wallace

Jedna jedina i neponovljiva Uma Thurman utjelovila je lik sjajne Tarantinove Mie Wallace.Pakleni šund jedno je od najboljih filmskih ostvarenja ovog redatelja, a postao je filmska lektira.

James Bond

Najpoznatiji svjetski agent James Bond proslavio je svakog glumca koji ga je utjelovio. Uglađen, fin, šarmantan, bogat, pametan i pravedan – nije ni čudo da ovaj filmski lik ima obožavatelje diljem svijeta.

Han Solo

Han Solo je lik  iz serijala Ratovi zvijezda, utjelovio ga je legendarni američki glumac Harrison Ford. Joseph Campell opisuje lik Han Soloa kao “On misli da je egoist, ali on stvarno nije… uvijek ga nešto drugo gura.“ Definitivno jedan od najutjecajnijih filmskih likova ikad.

Joker

Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u stripovima izdavačke kuće DC Comics. Lik su stvorili Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, a prvi put se pojavio 1940. godine u stripu Batman #1. Kao praneprijatelj superjunaka Batmana, Joker se pojavljivao u raznim stripovima, filmovima, TV serijama, igricama i proizvodima. Cesar Romero, Mark Hamill (voice), Jack Nicholson, Heath Ledger, Jared Leto, Joaquin Phoenix sam osu neki od glumaca koji su odigrali ovaj zahtjevni, slavni filmski lik.

Marty McFly

Tko ne voli legendarni film iz osamdesetih “Povratak u budućnost”? Marty McFly omiljeni je filmski lik mnogim generacijama, a na svakom gledanju ponovo se oduševimo cjelokupnoj estetici i radnji filma.

Captain Jack Sparrow

Johnny Deep se definitivno jako dobro snašao u ulozi ovog najpoznatijeg šašavog pirata u filmovima Pirati s Kariba. Ekscentričan i zabavan Captain Jack Sparrow omiljeni je lik svim generacijama.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori