Ovo je najbolji film desetljeća po IMDb-ju

Ovo je najbolji film desetljeća po IMDb-ju

IMDb

S krajem ove godine počinju se redati liste najboljih serija, knjiga, ali i filmova. Filmski i kritičarski portali skupljaju i predstavljaju najbolje ocjenjene filmove – što po ocjenama publike, a što po mišljenju kritičara. Jedan od najpoznatiji filmskih portala zasigurno je IMDb na kojem ste barem jednom provjerili kakvu ocjenu ima neki film koji idete gledati u kino. Njihova lista Top 250 sadrži najveća filmska postignuća ikada i često se ažurira.

Niti jedan film ovog desetljeća nije se probio u prvih 10 najvećih hitova. Prvo mjesto drži klasik ‘The Shawshank Redemption’, a na listi se našlo 47 filmova nastalih između 2010. i 2020. godine. No, jedan se ipak približio top 10.

IMDb

Radi se o filmu legendarnog redatelja Christophera Nolana, ‘Inception.’ Uspio je doći na visoko 13. mjesto na listi. Radi se o filmskoj uspješnici iz 2010. godine s Leonardom DiCapriom, Josephom Gordonom-Levittom i Ellen Page u glavnim ulogama. To nije jedini Nolanov filma koji je uspio završiti na listi. Tu su još ‘The Dark Knight Rises’ iz 2012. godine te film s tematikom svemira, ‘Interstellar.’ Nolan tako predvodi među redateljima čiji su filmovi prozvani najboljima ovog desetljeća.

@jokermovie

Drugi najviše rangirani fim na ovoj listi, a da je iz aktualnog desetljeća je ‘Joker’ što ne čudi budući da je odmah dobio brojne hvale kritičara, neki su ga prozvali i svježim klasikom, a Joaquin Phoenix za svoju je izvedbu dobio i nominaciju za Zlatni globus.

Prati ga Martin Scorsese. ‘Shutter Island’, ‘Wolf of Wall Street’ i najnoviji ‘The Irishman’ uspjeli su doći na listu 250 najboljih filmova ikad napravljenih. Quentin Tarantino na listi se nalazi samo s filmom ‘Django Unchained’ iz 2012. godine, a njegov najnoviji ‘Once Upon A Time in Hollywood’ nije postigao takav uspjeh.

Učitati još
Zatvori