Super serije koje možete odbingeati za jedan vikend

Super serije koje možete
odbingeati za jedan vikend

Lagano zakoračujemo u jesen, a dani pred nama nit će kišniji i tmurniji. No to ne znači da će oni biti nužno loši. Napokon kreće vrijeme ušuškavanja u mekane dekice i gledanja omiljenih serija na koje možda preko ljeta nismo htjeli trošiti vrijeme. Ako niste raspoloženi za serije od nekoliko sezona, razveselit će vas lista ovih serija koje možete odbingeati doslovno u jednom vikendu.

The Queen’s Gambit

Nastala je po romanu Waltera Tevisa, a velikom je brzinom sletjela na prva mjesta u trendingu na Netflixu i svakako se mora pronaći na vašoj binge listi. Serija u sedam nastavaka donosi nam fiktivnu priču o djevojci koja 60-ih godina prošloga stoljeća cilja na sam vrh u igranju šaha. Protagonisticu Beth Harmon utjelovila je genijalna Anya Taylor-Joy.

https://www.youtube.com/watch?v=CDrieqwSdgI

Bridgerton

Netflix serija ‘Bridgerton’ u desetak je dana prikazivanja potpuno pokosila internet, a njezina glavna muška zvijezda postala je najpoželjnije glumačko lice. Priča je smještena u London na ljeto 1813. godine. Došlo je vrijeme kad bi muškarci i žene iz bogatih obitelji trebali pronaći potencijalne partnere koji su prikladni statusom. Fokusirani smo na protagonisticu Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), najstariju kći moćne obitelji iz Bridgertona, kojoj potraga za mužem mora biti prioritet. Daphne se nada da će kao i svoji roditelji uspjeti pronaći nekoga tko će joj se zaista svidjeti i u koga će se zaljubiti. Kad u njezin svijet ušeta netipični vojvoda od Hastingsa (Rege-Jean Page), o kojem se priča koješta, Daphneina se potraga za suprugom drastično mijenja.

The Flight Attendant

Serija koja nas posebno interesira je ‘The Flight Attendant’ na HBO GO-u. Serija prati stjuardesu Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) kojoj se život doslovno mijenja u nekoliko sati. Budi se u svojoj hotelskoj sobi u Dubaiju, mamurna od noći prije, s mrtvim tijelom pokraj sebe i uopće ne shvaća što se moglo dogoditi. Miniserija nastala je po romanu Chrisa Bohjaliana, a velika je ovo prilika za glumicu Kaley Cuoco da se odmakne od imidža koji je stekla ulogom u seriji ‘The Big Bang Theory.’

https://www.youtube.com/watch?v=OP_WC5oOCe8

Fleabag

‘Fleabag’ je humoristična serija u šest nastavaka koja donosi zabavnu priču baziranu na nagrađivanoj istoimenoj drami o ženi koja se na svoj, neobičan način nosi sa životom u Londonu nakon što je proživjela osobnu tragediju. Scenarij potpisuje glavna glumica serije Phoebe Waller-Bridge, a serija je pobrala odlične kritike te simpatije britanske publike, no uz to nominirana je za nagradu Critics Choice Television Awards.

Firefly Lane

‘Firefly Lane’ adaptacija je popularnog bestselling romana autorice Kristin Hannah. Netflixova serija prikazivat će Tully (Heigl) i Kate (Chalke), dvije žene koje pratimo od njihove 14. godine do 40-ih u kojima navigiraju kroz uspone i padove u brakovima, karijerama i vlastitom prijateljstvu. Kad su se upoznale kao 14-godišnjakinje bile su potpune suprotnosti. Tully glasna i uporna, a Kate sramežljiva i tiha. U konačnici ih je spojila životna tragedija zbog koje su ostale zauvijek bliske. Iako jedna krene putem karijere i novca, a druga odabire brak i majčinstvo, ostaju bliske sve do jedne finalne kušnje.

Foto: Unsplash, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori