Ovaj mjesec bingeamo: Znamo koje cool serije gledamo u travnju

Ovaj mjesec bingeamo: Znamo koje cool
serije gledamo u travnju

Stiglo nam je možda i najneobičnije proljeće koje ćemo pamtiti. Umjesto da pijemo kave u gradu, još ćemo se malo strpjeti i uživati kod kuće u izvrsnom TV maratonu. Srećom, travanj sa sobom nosi i brojne binge-worthy novitete na streaming servisima, a mjesec su svakako obilježile dokuserije.

Tiger King

Netflixov Tiger King jedna je od najluđih serija koje u ovom trenutku možete pogledati. Sedam epizoda donose nam uvid u svijet vlasnika velikih, divljih mačaka. Da, to stvarno postoji. I to rivala gdje je jedna strana optužena da je sa suparnikovim pokojnim suprugom nahranila tigrove (ne postoje dokazi za tako nešto, iako su djeca pokojnika istupila s izjavama u javnosti) te harem s guruom unutar parka egzotičnih životinja. Fokus serije je na Joeu Maldonado-Passageu, profesionalno znanom kao Joe Exotic. Ovu totalno otkačenu seriju smo pogledali, a što nam se sve vrtilo nakon nje mislima pročitajte ovdje.

Community

NBC-jeva humoristična serija stigla je na Netflix! Community je danas moderni humoristični klasik koji se uvijek iznova može gledati. Serija prati suspendiranog odvjetnika koji upisuje community koledž nakon što se otkrije da je lagao o diplomi s fakulteta u Columbiji. Tamo nailazi na sasvim netipičnu okolinu, a serija se proslavila urnebesnim likovima i dijalogom ispunjenim referencama iz pop kulture.

Killing Eve

Sandra Oh vraća se u ulozi karijere. Na HBO Go se 13. travnja vraća serija Killing Eve o Evi Polastri, MI5 agentici koja se dosađuje na svom uredskom poslu te posljedično, postaje opsjednuta lovom na psihopatkinju i ubojicu Villanelle koju glumi Jodie Comer. Njihova natezanja, obračuni i nadmudrivanja napokon stižu nakon neizvjesnosti u kojoj su nas producenti ostavili prošle sezone.

Mrs. America

Fantastična Cate Blanchett, jedna od najjačih hollywoodskih glumica, glavno je lice nove serije koja kreće 15. travnja na HBO Go-u. “Gospođa Amerika” stvarna je priča o pokretu za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima te neočekivanoj odmazdi koju je predvodila Phyllis Schlafly koju igra dvostruka osvajačica Oscara Cate Blanchett. Kroz oči žena toga vremena – Schlafly s jedne strane te drugog vala feministica poput Glorije Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Belle Abzug i Jill Ruckelshaus – serija istražuje kako je jedno od najtežih bojišta u kulturnim ratovima 1970-ih dovelo do nastanka Moralne većine te zauvijek preokrenulo političku scenu.

La Casa de Papel

Španjolska serija La Casa de Papel (eng. Money Heist) je najgledanija serija na Netflixu koja nije na engleskom jeziku i jedna je od najgledanijih uopće. Radnja prati misterioznog i inteligentnog ‘profesora’ (Álvaro Morte) koji okupi grupu talentiranih kriminalaca kako bi zajedno napravili pljačku stoljeća. Novih 8 epizoda obećaju mnogo, a kreator serije Álex Pina otkriva: “Mogu obećati publici da će zaboraviti na Covid-19 gledajući ovaj show”.

How To Fix a Drug Scandal

Dokumentarna serija u četiri nastavka donosi stvarnu priču o Sonji Farak, Amerikanki koja je radila u kriminalističkom laboratoriju gdje je testirala uzorke kojima bi se potvrdila ili opovrgnula nečija zlouporaba droga. Činjenica da je Farak, kao i kemičarka Amy Dookhan prije nje, držala nečiju sudbinu na sudu u rukama još je jezivije kad znamo da je počela krasti te uzorke i sama postala ovisnik. Čiji je to propust? Je li se javnost okomila na nju ili sustav i kako je zemlja pokušala kamuflirati skandal? Sve su to pitanja koja leže u pozadini ove dokuserije koja pokazuje s kojom je lakoćom Farak varala sustav, ali i to da je ona samo rezultat i karika manjkavosti.

Unorthodox

https://www.youtube.com/watch?v=-zVhRId0BTw

Zadnjih dana cijeli internet bruji o seriji Unorthodox koja je stigla samim krajem ožujka. Netflixova je to mini serija od četiri nastavka koja donosi priču memoara Deborah Feldman iz 2012. godine; “Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots” na male ekrane. Odgajana u hasidskoj četvrti u Williamsburgu u njujorškom Brooklynu, Deborah Feldman pobjegla je iz ugovorenog braka u dobi od 19 godina, trudna sa svojim prvim djetetom. Usred ceremonija Sabbatha ona odluči pobjeći iz svijeta u kojem je u potpunosti negirana, kao supruga, buduća majka i žena. Njezin identitet je u potpunosti vezan uz onaj njezina supruga i on ju definira. Iako mlad i naivan, i “upravljan” od strane svoje majke, njezin suprug je dovoljno dominantan da ona u potpunosti treba postati njegova sjena, jer tako ih uče kultura i religija.

Never Have I Ever

Na Netflix krajem mjeseca, 27. travnja, stiže serija popularne glumice i komičarke Mindy Kaling koju se proslavila u The Officeu. Na seriji je radila s Langom Fisherom, a priča je djelomično inspirirana glumičinim djetinjstvom. Coming of age priča prati Devi, 15-godišnju djevojku iz indijske obitelji koja je nedavno izgubila oca. Osim toga, prate je svakojake teen ‘bubice’ pa tako priželjkuje manje dlačica po tijelu i dečka koji nije ‘štreber.’ Jedva čekamo!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori