S nadom da će neonski znak u Varšavskoj 3 jednom ponovno biti upaljen, otvoren 17. ZFF

S nadom da će neonski znak u Varšavskoj 3 jednom ponovno biti upaljen, otvoren 17. ZFF

Svečanom projekcijom francuskog filma Alice i gradonačelnik Nicolasa Parisera u četvrtak je u zagrebačkoj Laubi otvoren 17. Zagreb Film Festival.

Festival su pred brojnom publikom otvorili Boris T. Matić i Hrvoje Laurenta koji su ovom prilikom istakli kako se Festival nakon jedanaest prekrasnih godina provedenih u kinu Europa, našao u egzilu.

“Taj dom mnogih festivala, pa tako i ZFF-a, je zatvoren, zna se što se s kinom događalo prije pet mjeseci, no što se događa sada ne zna nitko”, rekao je direktor festivala Boris T. Matić na početku ceremonije svečanog otvaranja pred brojnom publikom u Laubi.

Izvršni producent festivala, Hrvoje Laurenta upozorio je na činjenicu da kino Europa zjapi prazno i propada, zbog čega je pozvao sve na propitivanje njegove budućnosti, s nadom da će ovo najstarije i najljepše zagrebačko kino jednom ponovno biti otvoreno. 

Boris T. Matić najavio je jedanaest dana punih projekcija, predavanja, prezentacija, druženja i dobre zabave, a za film prve festivalske projekcije znakovitog naslova, Alice i gradonačelnik koji govori o tome kako mlada filozofkinja pokušava pomoći dugogodišnjem gradonačelniku da izađe iz egzistencijalne krize, napomenuo je kako je „svaka sličnost sa stvarnim događajima slučajna”.

U svom dosad najdužem izdanju ZFF donosi više od stotinu filmova u dvadesetak programa i izbor ponajboljeg od recentne nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije, s posebnim naglaskom na prve i druge filmove autor/ica iz cijeloga svijeta.

Zagreb Film Festival će ove godine trajati do 17. studenog, a održavat će se u
kinu Tuškanac, Dvorani KIC, Muzeju suvremene umjetnosti, Narodnom
sveučilištu Dubrava, Kulturnom centru Travno, Hrvatskom glazbenom zavodu, F22 – Novoj akademijskoj sceni i HUB385.

Program Zagreb Film Festivala dostupan je na službenoj festivalskoj stranici
(www.zff.hr). Ulaznice se nalaze u online prodaji na zff.kupiulaznicu.hr, te na blagajni ZFF-a ispred kina Tuškanac.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori