Otkrijte dosad neviđene detalje filma Orašar i četiri kraljevstva

Otkrijte dosad neviđene detalje filma
Orašar i četiri kraljevstva

Orašar i četiri kraljevstva na ekrane donosi bajkovitost i mistiku

Orašar je oduvijek bio igralište za maštu – pogotovo u Disneyevim rukama. Ovaj klasični balet sada je  poslužio kao inspiracija za epski film Orašar i četiri kraljevstva s prekrasnim kostimima i maštovito izrađenom scenografijom.

Talentirane glumce i umjetnike koji su stvarali ovu bajkovitu priču okupio je Guy Hendrix Dyas, producent koji je dva puta nominiran za Oscara. Njegovo ime stoji iza filmova kao što su Inception i Passengers. “Bio je prilično veliki pritisak da stvorim  fantaziju Orašar”, Dyasove riječi je prenio The Scene.

Očaravajuća scenografija

Dyas je započeo proces jednostavnim crtežima olovke, uloživši tjedne i tjedne u kreiranje ideja za četiri područja: cvijeće, snježne pahuljice, slastice i tamnu atmosferičnost. Sama produkcija trajalo je oko 14 tjedana. Kao dio svog istraživanja, Dyas je zaronio u povijest Londona 1879. godine, kada je originalna priča i postavljena. Zanimljiva koincidencija je da je iste godine Thomas Edison izumio žarulju. Svijet Orašara je kreiran u svjetlosti svijeća, ali pažljiviji gledatelji će primijetiti da Drosselmeyer (Morgan Freeman) ima svjetlo žarulje u središtu svoje radionice, što označava statusni simbol za elitu toga vremena.

Dyas je istraživao rusku umjetnost i arhitekturu pa je prisutan vrlo velik utjecaj ruske estetike na cjelokupno djelo.

U Orašaru ćete vidjeti ručno izrađene lutke, gigantske cvjetove origamija koji se otvaraju na baletnoj sceni.  Dyas se posebno posvetio detaljima. Na prijestolju je na primjer, bilo “tisuće i tisuće paunskih pera” pa će gledatelji doslovno zaroniti u mističnost i posebnu energiju ljubičaste i plave boje.

Impresivni glumci

Zajedno s Freemanom i Mirren, u filmu glumi Keira Knightley (Sugar Plum Fairy), Misty Copeland (što joj je filmski debi u ulozi Balerine) i Mackenzie Foy (Clara).  Karizmatičnost glumaca i otmjenost scenografije te kostimografije uvrstilo je ovo djelo među najiščekivanija filmska ostvarenja u ovoj godini. Početak prikazivanja ove bajkovite filmske poslastice je 1. studenog, a do tada uživajte u najavama i otkrivanju malenih slatkih detalja iz filma.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori