Omiljene TV serije koje su obilježile 2018. godinu

Omiljene TV serije koje su
obilježile 2018. godinu

Možete li zamisliti bolji način opuštanja od ugodno provedene večeri uz TV serije? Brojni streaming servisi za gledanje omiljenog televizijskog sadržaja prepuni su odličnih priča u nastavcima koje ne možemo prestati gledati bez obzira na vječnu borbu s nedostatkom vremena. Za serije uvijek nađemo načina kako ih “uklopiti” u dnevni raspored jer one su toliko potrebna doza odmaka od svakodnevnih obveza. Sjajni glumci, dinamične priče, sve fascinantnija scenografija i glazba uz koju je tako jednostavno odlutati u svijet mašte zaslužni su za našu zaljubljenost u serije.

U nastavku izdajamo favorite koji su obilježili 2018., a zasigurno ćemo ih gledati još godinama.

Maniac

Maniac je jedna od najkompleksnijih psiholoških serija koje su obilježile godinu koja je na izmaku. Vješto oslikavanje karaktera, s jedne strane sporednih indivudua prikazanih jednodimenzionalno i pomalo isprazno, do onih sa svim svojim licima, dvojbama i nesavršenostima. Svi zajedno grade dojmljivu priču koja gotovo da izaziva ovisnost.

Radnja se ulavnom vrti oko mladića koji se godina bori sa shizofrenijom pokušavajući držati pod kontrolom sve njezine zle manifestacije. No, u njegov život ulazi mlada umjetnica i nudi suradnju (budući da on vodi trgovinu lutkama). S vremenom on postaje sve opsjednutiji, a strana njegove ličnosti kojoj je u središtu nagon za ubijanjem pretvara priču u tragičnu s velikom dozom iznenađenja i napetosti.

House of Cards

Nakon skandala usred kojega se našao protagonist prvih pet sezona serije, Kevin Spacey, odnosno nakon otkazivanja suradnje od strane Netflixa, obožavatelji su se zabrinuli za budućnost serije.

No, nova, šesta sezona u prvi plan stavila je karizmatičnu Robin Wright koja je ranije tumačila Spaceyevu suprugu. Njezina je izvedba premašila sva očekivanja i učinila ovu seriju popularnijom nego ikad.

Kritičari ističu kako se ovoj seriji tehnički nema što zamjeriti jer je dovedena do savršenstva. Od same uvodne špice, likova, oslikavanja međuljudskih odnosa, spletki, interesa, manipulacije i borbe za moć, sve je toliko uvjerljivo da je teško odustati od gledanja nakon prve epizode.

Kidding

Smatra se da je uloga Jima Careya u TV seriji Kidding njegovo najbolje glumačko ostvarenje ikad.

Radnja je usmjerena na urušavanje njegove obitelji i njegovu nemogućnost snalaženja u toj situaciji.

Rezultat toga jest polako gubljenje dodira sa stvarnošću, istovremeno urnebesno smiješno, ali duboko i  potresno.

Homecoming

Homecoming je prva TV serija u kojoj ćemo imati priliku gledati veliku hollywoodsku zvijezdu – Juliju Roberts.

Riječ je o američkoj  TV seriji s elementima psihološkog trilera, koja se temelji na istoimenom podcastu kojeg su stvorili Eli Horowitz i Micah Bloomberg.

Premijerno je prikazana početkom ovoga mjeseca i potpuno oduševila gledatelje.

Glume Julia Roberts, Bobby Cannavale, Stephan James, Shea Whigham, Alex Karpovsky i Sissy Spacek.

The First

Beau Willimon, tvorac serije House of Cards se na male ekrane vraća s još jednom novom serijom The First smještenom u bližu budućnost koja se bavi prvom ljudskom misijom na Mars. Scenarij za seriju potpisuje Willimon, a ujedno je s Jordanom Tappisom i izvršni producent. Seriju producira Westward Productions, Hulu, Channel 4 i IMG.

Radnja serije je smještena u New Orleans, u 2031. godinu i prati događaje vezane uz prvu ljudsku misiju na Mars, istražujući izazove prvih koraka prema međuplanetarnoj kolonizaciji.

Priča se odvija ne samo oko astronauta, nego i njihovih obitelji i bližnjih, kao i oko tima koji se brine za njih sa Zemlje.

The Haunting of Hill House

Riječ je prvoj TV horor seriji koja zanimljivom priči drži pažnju kroz svih deset epizoda.

Haunting of Hill House  stvorio je Mike Flanagan za Netflix. Serija je ekranizacija istoimenog romana iz 1959. Shirley Jackson.

Radnja se izmjenjuje između dvije vremenske linije, a riječ je o proživljavanjima petoro odraslih braće i sestara čija paranormalna iskustva u Hill Houseu i dalje ih proganjaju i u sadašnjosti.

Serija također sadrži flashbackove do 1992. godine, prikazujući događaje iz Hill Housea koji vodi do kobne noći kada ju je obitelj morala napustiti.

Sjajni glumci poput Michaela Huismana, Elizabeth Reaser, Olivera Jackson – Coheana, Kate Siegel i Victorije Pedretti na zanimljiv su način oživjeli priču braće i sestara. Carla Gugino i Henry Thomas tumače Oliviju i Hugha Craina, roditelje, s Timothy Huttonom koji se pojavljuje kao starija verzija Hugha.

Chilling Adventures of Sabrina

Nove epizode serije Chilling Adventures of Sabrina temeljene su na istoimenom stripu autora Roberta Aguirre – Sacasa i radnja ide u mnogo mračnijem smjeru od prošle ekranizacije.

Chilling Adventures of Sabrina će biti više u duhu sve popularnijih hororaca, dok stoji protiv zlih sila koje prijete njoj, nezinoj obitelji i svijetu kojeg nastanjuju ljudi.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori