Prisjetile smo se 10 divnih ljubavnih filmova koje uvijek možemo iznova gledati

Prisjetile smo se 10 divnih ljubavnih filmova
koje uvijek možemo iznova gledati

An Education
An Education

Filmski maraton, kokice i neko omiljeno piće – što se nas tiče odličan provod je zagarantiran. U nastavku donosimo prijedloge koje uvijek iznova možemo gledati.

An Education

Kada se 17-godišnja Jenny (Carey Mulligan) zaljubi u puno starijeg Davida (Peter Sarsgaard) niti ne sluti kako će je ta burna veza i njegov uzbudljivi stil života ubrzo odvući od snova o studiranju. No David je daleko od savršenog partnera – kada otkrije njegovu veliku tajnu, Jenny će morati još jednom okrenuti cijeli život naglavačke.

ljubavni-filmovi-an-education-2

One Fine Day

George Clooney glumi arhitekta Jacka Taylora, a Michelle Pfeiffer arhitekticu Melanie Parker. Oboje rastavljeni i samohrani roditelji, nisu ni svjesni da im djeca idu u istu školu sve dok jednog dana ne zakasne na izlet, zamijene mobitele i budu prisiljeni na višestruko sretanje. Iako odlučni u nakanama da ne postanu čak ni prijatelji, okolnosti će ih natjerati da o tome dobro razmisle.

ljubavni-filmovi-one-fine-day

When Harry Met Sally

Kada je Harry upoznao Sally film je vječni romantični klasik koji se bavi pitanjem može li prijateljstvo opstati nakon jedne ljubavne noći. Priča prati Harryja Burnsa (Billy Crystal) koji kad upozna Sally Albright (Meg Ryan) osjeti snažnu privlačnost. No, čvrsto odlučuje da neće dopustiti da to uništi njihov odnos te postaju prijatelji. Nakon jedne večeri slabosti postavlja se vječno pitanje može li simpatičan par ostati u prijateljskom odnosu ili priznati da su možda savršeni jedno za drugo?

ljubavni-filmovi-when-harry-met-sally

Never Let Me Go

Kako izgleda prelazak iz doba mladenaštva i bezbrižne adolescencije u svijet odraslih, ali s puno kompliciranijim konotacijama, donosi film Nikad me ne ostavljaj. Keira Knightley, Carey Mulligan i Andrew Garfield ostvarili su odlične uloge prijatelja gorke sudbine koju vam nećemo otkriti ako još niste gledali film. Ova adaptacija futurističke drame Kazua Ishigura bila je miljenik na nezavisnim i institucionalnim festivalima.

kišni vikend

Like Crazy

U filmu Kao ludi prepoznat će se svi oni koji su prvu ljubav proživljavali na daljinu te se sjećaju koliko strasna, ali i razorna može biti. Felicity Jones glumi britansku studenticu Annu koja se zaljubljuje u svog kolegu Amerikanca Jacoba (Anton Yelchin). Velika ljubav bit će stavljena na kušnju kad ona prekrši uvjete svoje vize i bude deportirana iz zemlje. Mogu li preživjeti razdvojenost ili si nikad nisu ni bili suđeni?

ljubavni-filmovi-like-crazy

The Edge Of Love

U adaptaciji drame Sharman MacDonald pratimo priču o istinitim odnosima između pjesnika iz Walesa Dylana Thomasa, njegove supruge Caitlin, njegove prijateljice iz djetinjstva Vere Phillips i njezina supruga Williama Killicka. Keira Knightley utjelovljuje pjevačicu Veru Phillips, a fantastični filmski i stilski par joj je Sienna Miller kao Caitlin. Njihove kombinacije kakve bi smo i danas nosili da se nađemo na istoj, uvijek kišnoj lokaciji, toliko su savršeno pogođene da ponekad odvlače pogled od radnje. Ova komplicirana ljubavna priča između Vere i Dylana zaokupit će vam pažnju i dugo ostati u sjećanju zbog emocije koju prenosi.

ljubavni-filmovi-the-edge-of-love

Love Story

Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča ikad snimljenih u zvjezdanu je orbitu lansirala glumce Ali McGraw i Ryana O’Neala te zaradila sveukupno 7 nominacija za Oscara. Kada se mladi bogataš zaljubi u djevojku srednje klase pokušat će učiniti sve da njihova ljubav ima sretan kraj, ali tome će se ispriječiti njena bolest. Kao i film Granica ljubavi, Ljubavna priča je ostala vječna stilska inspiracija i film koji bi mogao skrojiti savršenu garderobu za hladne dane. Ali McGraw zaista je bez greške nosila vječne zimske klasike.

ljubavni-filmovi-love-story

Autumn In New York

Može li ljubav starijeg ženskaroša (Richard Gere) i mlade bolesne djevojke (Winona Ryder) ikako opstati? U filmu Jesen u New Yorku pratimo kako se razvija odnos Willa i Charlotte kojoj predviđaju samo još godinu dana života. Tragična ljubavna priča polako mijenja Willov pogled na život i utječe na stvaranje obitelji za koju nije ni slutio da je ima.

ljubavni-filmovi-autumn-in-new-york

Stepmom

Nakon razvoda, Jackie (Susan Sarandon) i Luke (Ed Harris) pokušavaju navigirati novonastalom obiteljskom situacijom. I dok im djeca nikako nisu sretna s činjenicom da tata ima novu djevojku (Julia Roberts), Jackie doznaje da boluje od tumora. Kako će to na kraju spojiti cijelu obitelj te pomiriti majku i pomajku pratimo kroz emotivnu priču za koju će vam možda trebati koji paketić maramica.

ljubavni-filmovi-stepmother

Far From The Madding Crowd

Priča smještena u viktorijansku Englesku prati Bathshebu Everdene (Carey Mulligan), neovisnu i živahnu mladu ženu koja naslijedi farmu svoga strica. Financijski neovisna, lijepa i tvrdoglava – ona privuče tri vrlo različita, ali odlučna prosca: Gabriela Oaka, pastira očaranog njezinom svojeglavosti, Franka Troya, naočita i nepromišljena narednika te Williama Boldwooda, bogata i zrela neženju.

ljubavni-filmovi--from-the-madding-crowd

Atonement

Osim što ovaj film obožavamo zbog kostima Keire Knightley, pamtimo i nemoguću ljubavnu priču za koju smo navijali – između Keire i Jamesa McAvoya. Velika Britanija 30-ih godina i odlična glumačka postava razlog su da film pogledate iako bi vas lako mogao rastužiti.

Foto: Profimedia.hr, screenshot

Učitati još
Zatvori