Novogodišnji TV program – koje filmove gledamo večeras?

Novogodišnji TV program – koje
filmove gledamo večeras?

Novogodišnji program 2021 filmovi na TV-u
Čudo (Wonder)

Upaljen televizor s novogodišnjim programom koji se vrti u pozadini proslave već je godinama konstanta u brojnim hrvatskim domovima. No kraj 2020. obilježit će drugačiji sentiment od onog slavljeničkog – vjerujemo da nikome nije do glasne glazbe, petardi i vatrometa, nakuhavanja hrane i velikih gozbi. Čaša šampanjca ili drugog omiljenog pića ipak će se vrlo vjerojatno naći u brojnim rukama.

Novogodišnji TV program – što se nudi od emisija i filmova?

Ispred naših televizora danas neće biti plesa, ali ćemo se okupiti u dopuštenom broju, stisnuti na kauču i pogledati što se nudi od filmskog i zabavnog programa. Od svojeg klasičnog novogodišnjeg programa odustao je RTL iz pijeteta prema stradalima u potresu te će emitirati posebnu emisiju Dobra strana 2020., HRT 1 će emitirati humanitarnu epizodu Milijunaša te nastavlja s A stranom i snimkom Severininog koncerta iz Arene, a Nova TV će emitirati svoj uvriježeni zabavni novogodišnji program I godina nova 2021.

Platforma R+ s produkcijskim partnerom iz BiH CINEA odlučila je emisiju U Novu godinu s Đurom ipak emitirati u prilagođenom formatu, uz uvodni razgovor Pomoć građanima pogođenim potresom gdje će se pokušati dati odgovore na pitanja koji je najbolji trenutno način pomoći stradalima u potresu. Sam doček Nove godine u kojoj sudjeluju eminentni glazbeni izvođači, prilika je da dobro pogledate podatke gdje i kako možete pomoći. S ovom emisijom, nazovimo je “Novoj godini – Unatoč!”, započinju u 21:30 na stranici Rplus, svojem Facebook profilu, ali ćete je moći gledati i na portalu Vecernji.hr.

U Novu godinu s Đurom

A što se tiče filmova, televizijske kuće startaju s emitiranjem već poslijepodne – u nastavku donosimo sve filmove koje možete gledati do dugo u noć.

Balerina i Viktor

Ballerina, RTL, 12:30

Felicie, jedanaestogodišnja djevojčica bez roditelja, ima jednu strast: plesanje. Njezin najveći san je da postane balerina Pariške Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felicie i njezin najbolji prijatelj Victor, smisle genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Budući da je spreman učiniti sve kako bi postala balerina, Felicie će uzeti identitet svoje suparnice Camille kako bi je primili u baletnu školu. S mentoricom Odette i Victorom na svojoj strani, Felicie će se morati truditi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san.

Novogodišnji program 2021 filmovi na TV-u
Balerina i Viktor (Ballerina)

Obitelj von Trapp: Život ispunjen glazbom

The Von Trapp Family: A Life Of Music, HRT 2, 13:23

Film je zasnovan na stvarnim životima poznate austrijske glazbene obitelji von Trapp, a prati Agathe, najstariju kći, koja mora prevladati brojne prepreke kako bi nastavila svoju glazbenu karijeru i preselila se u SAD. Snimljen je prema autobiografiji Agathe von Trapp Agathe von Trapp: Memories Before and After The Sound of Music iz 2003. godine.

Čudo

Wonder, RTL, 14:05

August je desetogodišnji dječak koji mora živjeti s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Nakon 28 operacija zbog kojih nikad nije mogao normalno pohađati školu, s deset godina ga roditelji ipak upisuju u peti razred osnovne škole Beecher. Auggie u školu kreće s puno straha i nevjerice i boji se kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja.

Novogodišnji program 2021 filmovi na TV-u
Čudo (Wonder)

Mumija: Grobnica zmajskog cara

The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor, RTL, 16:15 i 1:45

U trećem nastavku avanturističkog serijala Mumija, akcija je prebačena iz egipatskih piramida u grobnicu moćnog kineskog cara kojeg Alex O’Connel, sin istraživača Ricka O’Connela, probudi iz vječnog sna.

Prošlo je 2000 godina od kada je čarobnica Zi Yuan (Michelle Yeoh) zarobila u grobnicu nemilosrdnog kineskog cara Hana (Jet Li) i njegovu vojsku. Na inicijativu britanske vlade, Rick O’Connell (Brendan Fraser) i njegova supruga Evelyn (Maria Bello) odnose relikviju, tj. dijamant “Oko Shangri-La” u Kinu.

Charlie i tvornica čokolade

Charlie And The Chocolate Factory, HRT 2, 16:44

Redatelj Mel Stuart donosi nam ovu zabavnu glazbenu avanturu o siromašnom dječaku i njegovu posjetu čudesnoj tvornici čokolade u prvoj ekranizaciji romana. Film je nastao prema popularnoj knjizi britanskog pisca, Roada Dahla. U glavnoj ulozi se pojavljuje genijalni komičar, Gene Wilder.

Iron Man

Nova TV, 17:30

Ova filmska ekranizacija legendarnog Marvelovog superheroja, priča je o bogatom industrijalcu i genijalnom izumitelju, koji koristi svoj moćni oklop kako bi zaštitio svijet. Film je prvi dio već unaprijed isplanirane trilogije.

Veliki bonvivan i kompletni plejboj Tony Stark (Robert Downey Jr.) ujedno je i nenadmašni genijalni inženjer i konstruktor. Za vrijeme prezentacije svoga najnovijeg oružja u Afganistanu, biva ranjen i uhićen, a teroristi žele da opasnu letjelicu stvori upravo za njih. Međutim, Stark od limitiranog materijala uspijeva sebi kreirati čelično odijelo, kojim čak i sprječava očekivanu smrt od gelera koji mu je nakon napada ostao zabijen u prsa.

Novogodišnji program 2021 filmovi na TV-u
Iron Man

Shrek uvijek i zauvijek

Shrek Forever After, HRT 2, 20:05

Nakon što se borio s opakim zmajem, spasio prekrasnu princezu i oslobodio čitavo kraljevstvo – kakav bi zadatak još mogao postojati u životu slavnog Shreka? Odgovor je jasan: obitelj, odnosno svakodnevna bitka s malim nestašnim Shrekićima. Međutim, sve će to biti kratka vijeka, jer će Shrek ubrzo upoznati lukavog Rumpelstiltskina i iznenada se naći u potpuno drugoj dimenziji, alternativnoj budućnosti u kojoj se on i Fiona nikad nisu susreli, u kojoj je baš on ugrožena vrsta, a Rumpelstiltskin kralj!

Robin Hood

RTL, 21:30

Epski spektakl Robin Hood predstavlja petu zajedničku suradnju vizionarskog redatelja Ridleyja Scotta i Russella Crowea. Film je kronologija života vještog strijelca od njegovih početaka u vojsci Kralja Richarda u kojoj se borio protiv Francuza, preko zaljubljivanja u prekrasnu Marion (Cate Blanchett) pa sve do okupljanja bande koja će se svojim ubojitim vještinama pokušati oduprijeti pohlepi onih najbogatijih kako bi darovali siromašnima

Tko pjeva zlo ne misli

HRT 2, 21:44

Tko pjeva zlo ne misli je jedan od najgledanijih hrvatskih filmova u povijesti podnaslovljen kao “ljubavna komedija s pjevanjem”. Devetogodišnji Perica piše dnevnik nadajući se da će ga za tisuću godina pronaći znanstvenici i da će postati znamenito povijesno svjedočanstvo. U njemu on potanko opisuje događaje koji su se dogodili u tjedan dana tijekom ljetnih praznika: prilikom izleta u Samobor s mamom, tatom i tetom Minom upoznali su se sa zanimljivim, elegantnim čovjekom, g. Fulirom koji ih je fotografirao. Već sljedećega dana on ih je posjetio poklonivši im fotografije, sprijateljivši se s tatom. Od tada on će stalno k njima navraćati, a tata će početi kovati lukavi plan: vidjevši u novome znancu dobru partiju za supruginu neudanu sestru, odlučit će ih spojiti…

Vuk s Wall Streeta

The Wolf Of Wall Street, HRT 2, 23:19

Genijalni Martin Scorsese ponovno oduševljava. Ovoga puta donosi nam adaptaciju biografije intrigantnog burzovnog mešetara. Temeljen na istinitoj priči, film predstavlja život Jordana Belforta (Leonardo DiCaprio), od njegova uspona na burzi, velikih zarada i života na visokoj nozi, do pada povezanog s kriminalom i korupcijom.

Deadpool

RTL, 23:55

Deadpool je započeo život kao Wade Wilson, elitni operativac Specijalnih snaga koji se pretvorio u plaćenika. Kada otkrije vlastitu bolest u terminalnoj fazi, odluči pristupiti tajnom eksperimentalnom programu. Podvrgnut eksperimentu koji se nije smio dogoditi, Wade otkriva svoje nove super-moći ubrzanog zacjeljivanja te postaje svoj alterego Deadpool. Naoružan, novostečenim vještinama i mračnim, uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u potragu za čovjekom koji ga je gotovo uništio.

Deadpool

Glup i gluplji 2

Dumb And Dumber To, HRT 2, 2:11

Komedija predvođena originalnom glumačkom (Jim Carrey i Jeff Daniels) i autorskom postavom (braća Farrelly) je nastavak klasika među komedijama na koji smo čekali čak 20 godina.

Posljednji akcijski junak

Last Action Hero, Nova TV, 3:35

On nije samo još jedan u nizu, već posljednji akcijski junak. Jedanaestogodišnji Danny Madigan (Austin O’Brien) je usamljeni dječak koji od svoje tmurne svakodnevice bježi gledanjem brojnih akcijskih filmova u kojima nastupa njegov najdraži lik, Jack Slater (Arnold Schwarzenegger). Kada mu njegov najbolji prijatelj pokloni posebnu ulaznicu za najnoviji film o Slateru, Danny biva čarolijom prebačen unutar Jackova svijeta, u kojem dobri uvijek pobjeđuju. Danny postaje Jackov pomoćnik u borbi protiv trojice zlikovaca, ali pravi problemi nastaju kada jedan od njih, Benedict (Charles Dance), ukrade Dannyjevu ulaznicu te se pomoću nje prebaci u stvarni svijet. Jack i Danny moraju ga slijediti.

Niti vidim, niti čujem

See No Evil, Hear No Evil, HRT 2, 3:56

Wally (Richard Pryor) i Dave (Gene Wilder) rade u novinskom kiosku u New Yorku te odlično jedan drugome pomažu u prevladavanju poteškoća. Naime, jezičavi i arogantni Wally je slijep, a pristojni Dave je gluh. Kada čovjek bude ubijen ispred njihovoga kioska, njih su dvojica jedini svjedoci: Dave je vidio prekrasne ženske noge, a Wally je namirisao ženski parfem, ali policajci su uvjereni kako su ubojice zapravo njih dvojica.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori