Novi uzbudljivi filmovi koji će nas potaknuti na putovanja

Novi uzbudljivi filmovi koji će nas
potaknuti na putovanja

Nije neobično da nas filmska umjetnost inspirira i informira. No, filmovi koji će obilježiti 2019. posebno su inspirativni. Njihove snažne i zanimljive priče, zvučna glumačka imena te lokacije na kojima su snimani pravi su izazov za sve filmofile i one koji će to tek postati.

Ljubitelji putovanja kroz ove će filmske priče dobiti još materijala za nove pustolovine.

U nastavku saznajte koji nam filmovi dolaze tijekom ove godine i koji će nas oduševiti lokacijama na kojima su snimani.

The House by the Sea

Calanque de Méjean, pitoreskni zaljev u blizini Marseillea u južnoj Francuskoj, mjesto je radnje u obiteljskoj drami redatelja Roberta Guédiguiana. Sićušna luka pored visokih lukova velikog vijadukta predstavlja mjesto okupljanja nekoliko braće i sestara, koji se vraćaju u obiteljski dom zbog oca.

Ovo je mjesto posebno zbog svoje otvorenosti prema moru. Ono pretvara horizont u pozadinu poput slikarskog platna. Pogotovo je to jasno zimi kada turisti napuste mjeto. Tada se pretvara u napušteni set – melankoličan i lijep.

Méjean je jedan od nekoliko obalnih zaseoka uz Provenceovu Côte Bleue, sa slikovitom željezničkom rutom koja obilazi obalu.

Everybody Knows (Todos lo saben): Torrelaguna

Još jedan film o povratku kući, ovaj put od iranskog redatelja Asghara Farhadija. Slijedeći Lauru (Penélope Cruz), koja putuje iz Buenos Airesa u svoj dom u selu blizu Madrida kako bi došao na vjenčanje. Otmice, prijetnje i bivši ljubavnici (točnije Paco, kojeg igra Javier Bardem) igraju u ovoj španjolskoj drami snimljenoj u selu Torrelaguna, nedaleko od glavnog grada. Torrelaguna ima prekrasan trg, crkvu iz 15. stoljeća, rimski most, osmatračnicu iz 10. stoljeća i druge povijesne građevine koje miješaju gotičke, barokne i neoklasične arhitektonske stilove. Restorani koji poslužuju španjolske specijalitete uključuju Alfoli de la Sal i Casa Moraleda.

Aladin: krajolici Jordana

Na veliko platno dolazi remake Aladdina, u režiji Guya Ritchieja, a Mena Massoud kao Aladdin i Will Smith kao Genie. Smješten je u izmišljenom kraljevstvu Agrabah, a sniman je u Wadi Rumu u Jordanu, gdje je zaštićeni pustinjski krajolik, pješčenjak i bazaltne planine, kanjoni i stjenovite formacije poput Burdaha, jedan od najviših prirodnih lukova u svijetu. Sve to tvori impresivan krajolik.

Once Upon a Time in Hollywood: vintage Los Angeles

Deveti film Quentina Tarantina ima sjajne glumce, uključujući Brada Pitta, Leonarda DiCaprija, Margot Robbie i Al Pacina. Riječ je o Hollywoodu 1969., na vrhuncu kontrakulture, hipi revolucije i sjaja novog Hollywooda.

Sniman je na  bulevaru Hollywooda, između Las Palmasa i Cherokeea, a pročelja trgovina i kina daju poseban šarm cjelokupnom setu. No, dok je većina setova privremena, moguće je posjetiti neke stalne predmete prikazane u filmu, uključujući najstariji holivudski restoran Musso & Frank Grill, koji je otvoren 1919. i čija je reputacija postavljena tijekom zlatnog doba Hollywooda. zvijezde kao što je Charlie Chaplin.

The Lion King: Kenya’s Hell’s Gate national park

Gotovo 25 godina nakon što se animirani klasik pojavio na ekranima, puštena je verzija s glasovima Beyoncéa, Donalda Glovera, Chiwetela Ejiofora i Setha Rogena. Istraživački izleti za izvorni animirani film održani su u Kenijskom nacionalnom parku Paklena vrata u Keniji – iako je Pride Rock bio izmišljeni element koji su dodali animatori.

Nacionalni park je udaljen 90 km od Nairobija, nazvan je po intenzivnoj geotermalnoj aktivnosti unutar njegovih granica. Spektakularni krajolik obuhvaća duboke klance, tornjeve vulkanskih stijena i perjanice pare. Divljih životinja ovdje ima u u izobilju, s više od 103 vrsta ptica, zebri, gazela, hijena, antilopa i babuna.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori