Do kraja mjeseca dolaze nam uzbudljivi filmski naslovi koje jedva čekamo

Do kraja mjeseca dolaze nam uzbudljivi
filmski naslovi koje jedva čekamo

Novi filmovi koji su nas od početka godine već oduševili svjedoče oporavku filmske industrije, a novi naslovi i dalje pristižu. Iako smo već debelo zagazili u drugu polovicu travnja, do kraja mjeseca nam je ostalo još nekoliko filmskih naslova kojima se itekako veselimo! Riječ je o dugoočekivanim blockbusterima, ali i manjim filmovima kojima se predviđa veliki uspjeh kod publike.

The Northman

Petak pred nama rezerviran je za jedan od većih epskih filmova u ovoj godini. Akcijski film The Northman krcat je velikim filmskim zvijezdama, a prati priču mladog Vikinškog princa u devetom stoljeću. Nakon što tragično ostane bez oca, kreće na životnu misiju da osveti njegovo brutalno ubojstvo.

Glumačku postavu čine Alexander Skarsgard, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe i brojni drugi. Redatelj je Robert Eggers, poznat i kao autor naslova The Lighthouse, koji je postao jedan od uspješnijih nezavisnih filmova posljednjih godina. Što se Northmana tiče, Eggers je ovdje na raspolaganju imaju poprilično veći budžet te je uspio snimiti jednu epsku sagu. Ako je suditi prema komentarima kritičara uoči izlaska filma, riječ je o naslovu koji će možda obilježiti godinu i postati jedan od najgledanijih akcijskih filmova.

Kad su u pitanju novi filmovi, ovaj je definitivno podigao najviše prašine. Uoči izlaska pojavili su se i kadrovi islandske pjevačice Björk koja u Northmanu ima manju ulogu. Već to je bilo dovoljno da ljudi s nestrpljenjem iščekuju novi naslov Roberta Eggersa.

The Unbearable Weight of Massive Talent

Ovdje je riječ o filmu koji je samo svojom najavom i trailerom dobio epitet jednog od najiščekivanijih filmova godine. A svjetlo dana ugledati će upravo ovoga petka, 22. travnja.

Nicolas Cage glumi Nicolasa Cagea. Tako bi se najjednostavnije mogla opisati premisa ovog neobičnog uratka. Međutim, on je ovdje nešto propalija verzija sebe, ona koja ne može dobiti niti jedan glumački posao. Nakon što od njega ruke dignu i neki od bliskih suradnika, Cage pristaje pojaviti se na rođendanskoj zabavi jednog fana za iznos od milijun dolara. Iako sve izgleda kao laka zarada, stvari se zakompliciraju kada CIA regrutira Cagea za tajni zadatak.

Iako će film ponajprije zadovoljiti poklonike lika i djela ovog holivudskog glumca, ponajviše zbog brojnih referenci na njegove velike uspješnice, to ne znači da nije izuzetno zabavan i za one koji nisu toliko zaluđeni njegovom karijerom.

U ovom filmu njemu je za rukom pošlo da iskarikira neke svoje probleme koji su ga pratili, ali se i naruga samome sebi. Ono što želi prenijeti publici zapravo je uvid u to kako je biti Nicholas Cage. Ali, u jednom totalno suludom scenariju. Kritičari su već nakon najave filma rekli kako će upravo The Unbearable Weight of Massive Talent biti naslov koji će ponovno oživjeti karijeru ovog oskarovca.

The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes

Netflix također ima svog asa u rukavu s kojim će savršeno zaokružiti travanj. Riječ je o dokumentarnom filmu koji se bavi misterioznom smrti i privatnim životom jedne od najvećih ikona 20. stoljeća – Marilyn Monroe. Režirala ga je Emma Cooper, a njegova posebnost leži u tome da će gledatelji imati priliku po prvi puta vidjeti neke arhivske snimke neprežaljene glumice, kao i intervjue s ljudima koji su joj bili bliski.

Inače, ove se godine navršava punih 60 godina od smrti glumice koja je danas prepoznata kao jedna od najvećih beauty ikona svih vremena. U vrijeme smrti imala je svega 36 godina, a s vremenom je postalo poznato kako je, unatoč svoj slavi, vodila poprilično usamljen život.

Upravo njen privatni život u mnogočemu je uspio zasjeniti njene filmske uloge i profesionalna postignuća. U ovom dokumentarcu pokušava se otkriti zašto je to tako i gdje je sve krenulo po zlu. Gledatelji će također moći dobiti dublji uvid u njene posljednje godine, a dokumentarac će biti dostupan od 27. travnja.

Under the Banner of Heaven

Iako ovdje nije riječ o filmu, ovo je naslov od kojeg se mnogo očekuje. Under the Banner of Heaven je mini serija koja s prikazivanjem kreće 28. travnja. Inspirirana je true crime knjigom Jona Krakauera, a bavi se stravičnim ubojstvima koja su se u državi američkoj Utah dogodila 1984. godine.

Serija prati inspektora Jeba Pyrea koji pokušava povezati razne tragove u zaokruženu priču te tako pronaći motiv i ubojicu. A tragovi ga potom vode u smjeru koji nikako nije očekivao. U naizgled mirnoj zajednici svi postaju potencijalni počinitelji, a ugledna obitelj na sebe počinje navlačiti sve veću sumnju. Inače, ova je priča u prvoj polovini 80-ih godina šokirala cijelu Ameriku, pogotovo kad se saznalo kako su u sve uključene određene vjerske zajednice.

Redatelj Dustin Lance Black u ovoj je intrigantnoj priči okupio zaista impresivnu glumačku postavu koju čine Andrew Garfield, Sam Worthington, Wyatt Russel, Rory Culkin, Daisy Edgar-Jones i brojni drugi.

Memory

U novom filmu Memory, irski glumac Liam Neeson vraća se žanru koji mu itekako dobro leži – akcijskom trileru. Memory je snimljen prema romanu belgijskog pisca Jefa Geeraertsa, a također je i remake već snimljenog filma belgijske produkcije pod nazivom The Alzheimer Case. Datum izlaska je 29. travanj.

Priča prati Alexa, profesionalnog ubojicu koji odbije posao povezan s opasnom mafijaškom skupinom. Ta mu odluka mijenja život kakav je do tada vodio, jer upravo on sada postaje meta. Iako je riječ o profesionalcu obučenom za sve situacije, koji uvijek uspijeva biti korak ispred svih, sada mu sve to otežava činjenica da se bori sa gubitkom pamćenja. Upravo zato treba preispitivati kome sve može vjerovati.

Redatelj Martin Campbell u ovom je filmskom ostvarenju okupio impresivnu glumačku postavu koju čine Liam Neeson, Monica Belucci, Guy Pearce, Ray Stevenson te brojni drugi.

Unplugging

U moru raznih trilera i ponešto težih naslova koji će ovih dana biti predstavljeni publici, romantična komedija Unplugging pravo je osvježenje. Redateljski je to prvijenac Debre Neil-Fisher koji će publika moći pogledati od 22. travnja.

Priča se vrti oko bračnog para koji su u svom odnosu izgubili “ono nešto”. Kako bi se ponovno zbližili, odlučuju se na neko vrijeme ostaviti onoga za što misle da im je najviše sputavalo međusobnu komunikaciju – mobiteli, laptopi, društvene mreže i virtualni svijet općenito. Odlučuju se na vikend u malenom planinskom gradiću, bez svega onoga što bi im moglo odvraćati pažnju jedno s drugoga. Iako se na prvi pogled čini idilično, ipak sve ne krene po planu.

Od neobičnih susreta s lokalnim stanovnicima, pa sve do komplikacija s hranom, čini se kako je sve krenulo po zlu. Upravo sada oni moraju pronaći zajednički jezik kako bi izdržali vikend koji je pred njima.

Redateljica Neil-Fisher je ovdje okupila glumačku postavu koju čine Matt Walsh, Eva Longoria, Lea Thompson, Keith David i drugi.

Along for the Ride

Along for the Ride je Netflixova filmska adaptacija istoimenog romana spisateljice Sarah Dessen. Ovu dramu je režirala Sofia Alvarez, a prati priču djevojke Auden ispred koje je posljednje slobodno ljeto prije nego što ode na studij. Tada upoznaje misterioznig Elija, koji, baš kao i ona, pati od nesanice.

Budući da je najbolje godine provela bez izlazaka i koncentrirana na uspjehe u školi, Auden odlučuje da će ovo ljeto nadoknaditi propušteno. U tome joj pomogne upravo Eli, i tada shvaća da zapravo nije niti znala koliko joj je trebao normalan, tinejdžerski život.

Auden je u filmu utjelovila glumica Emma Pasarowm, dok je u ulogu Elija uskočio Belmont Cameli. Od ostalih glumačkih imena tu su Kate Bosworth, Andie MacDowell, Dermot Mulroney te drugi. Film će se na Netflixu moći pogledati od ovoga petka, 22. travnja.

Foto: Profimedia/IMDB

Učitati još
Zatvori