Netflix je otkrio koji sve filmovi izlaze u 2022., a mi vam donosimo naše favorite

Netflix je otkrio koji sve filmovi izlaze u 2022., a mi vam donosimo naše favorite

Enola-Holmes

Nedavno smo vam pisali o pravom malom ‘boomu’ streaming servisa koji očekuje Hrvatsku. Ove godine napokon ćemo dobiti streaming divove Disney+ i HBO Max, a utakmica među platformama, kad govorimo o ponudi sadržaja, bit će intenzivnija nego ikad. Očekivano, Netflix je tom izazovu doskočio s impresivnim presjekom filmova koji pristižu tijekom 2022. godine, a prvi je put podijelio i sneak peekove budućih filmskih hitova. Još se jednom odlučio na taktiku kvantitete i zvučnih imena pa nas tako narednih mjeseci novi filmovi očekuju svakog tjedna i stižu iz svih mogućih žanrovskih kategorija.

Najveće hollywoodske zvijezde i zvučna režiserska imena stižu na Netflix

Na Netflix stiže napeta akcija s Ryanom Goslingom i Chrisom Evansom u filmu The Gray Man i epska znanstveno-fantastičnu avanturu s Halle Berry u novom filmu The Mothership. Nakon toliko iščekivanja vraćamo se u srž misterije s Danielom Craigom u filmu Riana Johnsona Knives Out 2 te s Millie Bobby Brown i Henryjem Cavillom u Enola Holmes 2. Posvetite cijelu večer Adamu Sandleru (Hustle i Spaceman) ili Jamieu Foxxu (Day Shift i They Cloned Tyrone) ili uživajte u humorističnim duetima koji čine Jonah Hill i Eddie Murphy (You People) i Kevin Hart i Mark Wahlberg (Me Time), a dolazi i animirani fantasy horor koji oduzima dah s dvojcem Jordanom Peeleom i Keegan-Michael Keyom (Wendell & Wild).

Pogledajte nove filmove svima dragih i nagrađivanih redatelja kao što su Judd Apatow, Noah Baumbach, Scott Cooper, Edward Berger, Niki Caro, Guillermo Del Toro, Sally El Hosaini, Kim Farrant, Paul Feig, John Lee Hancock, Jean-Pierre Jeunet, Louis Leterrier, Tobias Lindholm, Richard Linklater, Tyler Perry, Anthony Russo, Joe Russo, Nora Twomey, George C. Wolfe ili debitantske filmove redatelja Kenya Barris, JJ  Perry, Dev Patel, Carrie Cracknell, Matthew Reilly i Millicent Shelton.

Filmovi na Netflixu u 2022.: Top 5 filmova kojima se posebno veselimo

U moru filmskih naslova i hollywoodskih imena, ipak postoje određeni filmovi od kojih očekujemo najviše. Bez obzira jesu li u pitanju dugoiščekivane filmske adaptacije, nose li pečat našeg omiljenog režisera ili pak zvuče kao nešto sasvim originalno, vjerujemo da će se o ovih pet filmova ponajviše pričati među publikom. U nastavku vam otkrivamo o čemu se rade najuzbudljiviji naslovi koji će stići na Netflix uskoro i zašto nam zvuče tako intrigantno.

Knives Out 2

Knives Out je svojevremeno bio pravi kino hit i jedan je od onih koji je iznova izmamio ljubav prema žanru misterij-komedije o kojem smo vam pisali ovdje. U režiji Riana Johnsona, Knives Out donio nam je izvrsnu izvedbu Daniela Craiga u ulozi detektiva Benoita Blanca i hollywoodskih zvijezdi kao što su Toni Collette, Chris Evans, Ana de Armas, Christopher Plummer i drugi. U novom nastavku radnja će se ponovno zaviriti oko proslavljenog detektiva koji ovoga puta mora otputovati u Grčku kako bi raspleo novu misteriju koja se vrti oko još jedne ekipe sumnjivaca. U novom nastavku glumit će još jednom impresivna postava koju, uz Craiga, čine Madelyn Cline, Kathryn Hahn, Kate Hudson, Edward Norton, Ethan Hawke, Janelle Monae i drugi.

Blonde

U režiji Andrewa Dominika i produkciji Brada Pitta stiže jedan od najiščekivanijih filmova godine. Ana de Armas glumi Marilyn Monroe u ovoj imaginarnoj verziji njezinog života. Film se bazira na priči Joyce Carol Oates koja je bila nominirana za Pulitzera čak pet puta. Radnja je fiktivni portret kultne glumice, nerijetko svedene na seks simbol pedesetih i šezdesetih godina, i celebrity kulturu koja je tada vlada. Uz de Armas, glume i Adrien Brody, Bobby Cannavale, Julianne Nicholson i drugi.

Pinocchio

Guillermo del Toro uvrstio se na listu kultnih redatelja filmom Pan’s Labyrinth, Crimsons Peak, a ponajviše izvrsnim filmom The Shape of Water koji je trijumfirao na dodjeli Oscara 2017. godine. Njegov istančani filmski stil i estetika izdvajaju ga od drugih redatelja, voli se poigravati mračnim vizualima i atipičnim likovima. Upravo smo zato od samog početka uzbuđeni zbog del Torove vizije klasika Carla Collodija o Pinocchiju. Snimljen kao stop-motion mjuzikl, od filma nakon trailera imamo još većih iščekivanja.

White Noise

Filmovi Noah Baumbacha već godinama plijene pažnju publike i kritike i bez problema se svrstavaju među najbolje filmove godine. Umjetnik je to koji stoji iza naslova poput Marriage Story i The Meyerowitz Story, a na Netflixu će ove godine predstaviti novi film White Noise. Film u glavnim ulogama donosi njegovu dugogodišnju partnericu, redateljicu Gretu Gerwig, i Adama Drivera, a u pitanju je istovremeno apsurdna, duhovita i poetična priča o američkoj obitelji koja se nosi sa svakodnevicom i pitanjima o ljubavi, smrti i sreći u svijetu koji donosi pregršt nesigurnosti.

Enola Holmes 2

Millie Bobby Brown vraća se u ulozi Enole Holmes nakon što je prvi film šarmirao i neočekivano zabavio široku publiku. U drugom filmu, Enola se nosi sa svojom novom ulogom detektivku, kao što je bio njezin brat, i preuzima svoj prvi službeni slučaj – onaj nestale djevojke koji će potegnuti novo pitanje opasne zavjere, a pritom će joj morati pomoći njezini prijatelji pa i sam Sherlock Holmes. Uz Brown, u filmu glume i Henry Cavill, Helena Bonham Carter, Louis Partridge i drugi.

Foto: IMDb, Netflix, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori