Prvi film Joaquina Phoenixa nakon ‘Jokera’ izgleda apsolutno genijalno

Prvi film Joaquina Phoenixa nakon ‘Jokera’ izgleda apsolutno genijalno

Joaquin Phoenix već je godinama na listi ponajboljih hollywoodskih glumaca koji je u sebi zadržao nešto upravo suprotno blještavilu svjetske scene. Pred kamerama je već dvadesetak godina i glumio je u nizu filmova koje smatramo omiljenim filmskim naslovima 21. stoljeća, no, u posljednjih desetak godina odigrao je uloge kojima se nametnuo među naše najdraže glumce. Njegove likove nerijetko prati doza senzibiliteta, prisjetimo ga se samo u prekrasnom filmu Her pa i u eksplozivnom Jokeru koji je svakako dosad najpopularnija rola koju je utjelovio.

Osim u glumačkom smislu, Phoenix je intrigantna ličnost sama po sebi, poznat po imidžu, reakcijama i razmišljanjima koje se na prvu ne uklapaju u klasičano besprijekornu ideju o hollywoodskoj zvijezdi. U svojim pobjedničkim govorima nerijetko fascinira komentarima o društvenom sustavu pa tako svaki njegov istup uživo postaje izvedba. Njegov je izbor uloga utoliko interesantniji jer su ideje s kojima kreće u film razlog zašto stvara neke od najuvjeljivijih likova u modernoj kinematografiji.

Nedavno nam je stigao prvi pogled na novu dramu C’mon C’mon u kojoj glumi, prvu otkad je 2020. godine osvojio Oscara za najbolju mušku ulogu u filmu Joker. Redateljski film potpisuje Mike Mills, kreativac poznat po svojim prekrasnim nezavisnim filmovima poput Beginners, za koji je Christopher Plummer osvojio Oscara, i 20th Century Women za koji je Mills svojevremeno bio nominiran za Oscara za najbolji originalni scenarij.

Njegova suradnja s Joaquinom Phoenixom izazvala je oduševljenje među filmskim kreativcima. Iako glumac trenutno radi na drugim, možda i bombastičnijim filmovima, poput Disappointment Blvd. s Arijem Asterom i filmu Ridleyja Scotta Kitbag, prvi prizori i trailer za film C’mon C’mon izgledaju izuzetno dojmljivo. Novi film snimljen u crno-bijeloj tehnici, što mu apsolutno daje dozu nostalgije i šarma, prati Johnnyja (Phoenix), njegovog malog nećaka Jesseja (Woody Norman) te Johnnyjevu sestru odnosno Jessejevu majku Viv (Gaby Hoffman).

Johnny je dokumentarist koji putuje zemljom kako bi intervjuirao djecu o njihovim pogledima na osobne strahove, nade, viziju budućnosti i slično. Spletom okolnosti mora obnoviti odnos sa svojom sestrom Viv, a uskoro putuje iz New Yorka u Kaliforniju kako bi se brinuo o svom nećaku Jesseju, ekcentričnom mališanu koji ima bujnu maštu i fascinira Johnnyja svojim umom. Dirljiva drama vrti se oko njihovog odnosa i onog neočekivanog što će isti donijeti obje strane obitelji.

Film će službenu američku premijeru imati u studenom, a nadamo se da će potom izaći na nekom od streaming servisa jer ne želimo propustiti vizualno fascinantnu filmsku priču!

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori