November to remember: Što vam sve treba kako bi doma napravili najugodnije kućno kino

November to remember: Što vam sve treba kako bi doma napravili najugodnije kućno kino

Živimo u vremenima u kojima prvenstveno trebamo razmišljati praktično, odgovorno, a opet pokušati si ugoditi. Lude izlaske, razuzdane koncerte i prepune kino dvorane nažalost na neko vrijeme možemo zaboraviti, ali to nikako ne znači da ćemo se zavući doma i potpuno zaboraviti na postojanje normalnog života. Kad ti život da limune napravi limunadu. Nama je 2020. dala totalno kisele limune i mi se s njima moramo snaći i napraviti slatku limunadu. Opuštanje, male stvari, ugađanje sebi i stvaranje ugodne atmosfere u našem domu poprilično su jednostavan smjer kojim moramo krenuti. Mala intimna druženja uz film i dobru klopu zvuče odlično zar ne? Otiđite korak dalje i napravite u svom domu najugodnije kućno kino kojem ćete se veseliti svaki put kad ustanete sa stolca i za taj dan napustite svoj “kućni ured”.

Projektor ili kućno kino

Krećemo od osnovne stvari. Projektori su postali mega popularni u posljednjih godinu dana, upravo zbog toga što jednim uređajem stvarate atmosferu pravog malog kina u vašoj dnevnoj sobi. Potrebna vam je još samo čista površina ispred vas i voila – ispred vas je film na improviziranom velikom platnu. Danas se mogu pronaći razne vrste raznog cjenovnog ranga i ne koštaju više kao suho zlato pa su zato postali znatno pristupačniji široj publici. Ako imate televizor i niste toliko od velikog platna razmislite o kućnom kinu – jer nije sve u slici ima nešto i u zvuku.

Kokice i hrana

Kakvo je to kino bez kokica? Ne dolazi u obzir. Super je s kokicama što ih vole apsolutno svi, tako da s tim ne možete pogriješiti bilo da film odlučite gledati s klincima ili u goste zovete frendove. Za filmske večeri dobrodošle su i razne druge grickalice, a ako ste hedonistički nastrojeni u svoju varijantu uključite i čašu dobrog vina uz pokoji slasni zalogaj.

Dekica

Vani je hladno i ušuškavanje dolazi kao starter pack svakog gledanja filma. Jumbo pletene dekice obožavamo jer se možemo potpuno zamotati u njih, a poslužit će i bilo koja druga dekica koju imate – bitno da je mekana i topla. Iako je ljudski kontakt ove godine stavljen na crnu listu, svi se mi volimo stisnuti uz nekoga, pa je i to uvijek odličan recept za dobru zabavu. Vaši ljubimci također vole gledati filmove iako im apsolutno ništa nije jasno, ali žele biti prisutni jer “svi smo tu, svi smo na kauču i nešto radimo zajedno” – tako barem mi to zamišljamo da je u njihovoj glavi.

Ekipa

Dobar film uvijek je dobro pogledati u dobrom društvu. Bio to vaš partner, djeca, prijatelji, roditelji, obitelj. Okupite ekipu, odaberite film i svi skupa se opustite. Samo pazite na mjere i budite odgovorni.

Kauč

Ili bilo što udobno u čemu se možete izvaliti. Fotelje, bean bagovi, jastučići, udoban tepih – sve to može poslužiti da se raskomotite i udobno smjestite. Jedino što ovdje ne prolazi su tvrdi i neudobni stolci, ipak nam treba biti mega udobno.

Lampice ili rasvjeta

Ovaj dio je važan koliko za atmosferu toliko i za oči. Naime nije preporučljivo kod kuće gledati film u potpunom mraku pa je dobro postaviti neku vrstu osvjetljenja ispred televizora ili projektora. Možete to učiniti s raznim ambijentalnim lampama i prigušenim svijetlom, ali priznajte lampice ipak izgledaju mrak.

Mašti na volju

Spojite kreativnost i praktičnost. Odlazak u kino nerijetko poprilično košta, a ako kino organizirate doma možete nešto i uštedjeti. Stavite cijenu ulaznice simbolično i sami sebe natjerajte da ubacite u kasicu. Ovo je jako zgodno i za najmlađe jer ćete ih potaknuti na štednju, a poprilično zabavna može biti i akcija izrađivanja “kino ulaznica” od papira.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori