Kad se vraćaju naše omiljene serije?

Kad se vraćaju naše omiljene serije?

serija Sex Education - treća sezona cover

U veljači smo na streaming servisima dobili prve velike uspješnice i naslove oko kojih se podignula prašina; sve je bilo u znaku true-crimea i priča o prevarantima zahvaljujući dokumentarcu The Tinder Swindler i seriji Inventing Anna, a Euphoria je zaredala svoje najbolje epizode dosad. U narednim mjesecima stiže još noviteta, ali što je s nekim od najpopularnijih serija posljednjih godina koje nose status fan-favorita?

Nove sezone serija na koje ste gotovo zaboravili

Na neke ste, vjerujemo, i zaboravili dosad jer je od posljednje sezone prošlo previše vremena, a na streaming servise pristigle su neke nove priče i zaludjele publiku. Prisjetili smo se serija o kojima su u jednom trenutku baš svi pričali i o njima se brujilo na društvenim mrežama i otkrili u kojoj su trenutno fazi; možemo li ih očekivati uskoro, što nas očekuje u novim sezonama i kad bismo ih u konačnici mogli dobiti.

Stranger Things

stranger-things-treca-sezona-imdb-2

Nakon genijalne treće sezone koju smo gledali još na ljeto 2019. godine, iščekivanje novog poglavlja Stranger Things samo je raslo, dok u jednom trenutku dio publike nije jednostavno odustao od četvrtog poglavlja. Upravo nas je zato oduševila vijest koja je odjeknula prije nekoliko dana. Konačno je potvrđeno da nova sezona izlazi u dva dijela: prvi nas očekuje 27. svibnja, a drugi 1. srpnja ove godine! Klinci su gotovo odrasli, a prvi put ekipa neće biti na okupu – prisjetimo se, nakon neočekivanog razvoja događaja Will Byers se s obitelji i Eleven preselio izvan Hawkinsa, ali zadnje sekunde serije dale su twist kakav nitko nije očekivao. Iako Eleven ne priznaje u pismu koje piše Mikeu (Finn Wolfhard), jasno je da ni na drugom kraju zemlje protagonisti ne mogu pobjeći silama koje ih proganjaju. Međutim, ondje nemaju slavnu ekipu – koja je sad već prešla u tinejdžersku fazu, i baš zato jedva čekaju reunion za vrijeme proljetnih praznika. Trailer završava kaotično uz brojne akcijske scene, jezivu lutku, prizore vojske i eksplozija, što nam daje do znanja da je pred nama još jedna nevjerojatno napeta sezona Netflixove, sad već kultne, serije.

Dead to Me

Linda Cardellini i Christina Applegate osvojile su publiku kao toksični, ali često duhoviti tandem koji se uvukao u vrlo opasne situacije. Prisjetimo se, krimi drama započela je kao priča o ženi koja je tek izgubila supruga i njezinoj neočekivanoj prijateljici koja nije onakva kakvom se predstavila. Druga sezona u svibnju 2020. završila je s novim cliffhangerom i obratom koji je dvije žene stavio u sasvim novu poziciju. Netflix je već potvrdio treću sezonu, a počela se snimati još na proljeće 2021., a glumica Christina Applegate otkrila je na Twitteru kako i sama očekuje da treća sezona stiže ovog proljeća!

The Crown

Slavnu seriju The Crown ispratili smo u studenom 2020, godine a to je ujedno bila posljednja sezona u kojoj je naslovnu ulogu kraljice Elizabete II. igrala nenadmašna Olivia Colman. Peta sezona pratit će godine u kojima je Ujedinjenim Kraljevstvom vladao Johnn Major, krah braka između princeze Diane i princa Charlesa, kao i njezinu smrt 1997. godine. Kraljicu će igrati nagrađivana glumica Imelada Staunton, a Dianu će utjeloviti Elizabeth Debicki. Već je potvrđeno i šesto poglavlje, a do petog se morao još malo strpjeti jer, kako je Staunton otkrila, premijerno izlazi u studenom ove godine.

The Flight Attendant

nove-sezone-serija-The-Flight-Attendant

The Flight Attendant još je jedna krimi serija odnosno drama koja je izašla u 2020. godini i brzo postala jedna od najpopularnijih. U HBO uspješnici Kaley Cuoco glumi Cassie Bowden, stjuardesu koja se jednog dana budi pokraj tijela mrtvog čovjeka kojeg je upoznala na letu. Druga sezona nedavno je završila sa snimanje, a kako je glumica otkrila trajalo je sedam mjeseci i rastegnulo se na tri zemlje. U novoj sezoni pojavit će se brojna popularna imena među kojima su Sharon Stone, Alanna Ubach, Mae Martin, Jessie Ennis i drugi. HBO nije otkrio točan datum, ali serija se vraća ovog proljeća!

Sex Education

Kao jedna od najboljih tinejdžerskih serija u proteklih nekolika godina, Sex Education okupila je doslovce milijune obožavatelja. Treću sezonu dugo smo iščekivali, serija ima tradiciju izlaziti u siječnju pa smo se nadali da ćemo je dobiti u siječnju 2021., ali na kraju je na Netflixu izašla tek u rujnu. Dobre su vijesti što je četvrta sezona potvrđena – otkrili su to iz produkcije odmah po izlasku treće sezona koja je imala fantastičnu gledanost. Međutim, to je jedino poznato o novoj sezoni. Postoje nagađanja da će izaći ponovno u rujnu, a tada bismo mogli otkriti što će se dogoditi s kompleksnim odnosom Maeve i Otisa, hoće li ona otići u Ameriku ili ostati u Moordaleu, kao i kako se raspleo odnos Adama i Erica – para za koji su mnogi navijali.

You

U listopadu smo dočekali i treću sezonu serije You, Netflixovog hita koji se temelji na istoimenim romanima Caroline Kepnes. Penn Badgley zaplijenio je pažnju publike svojom izvedbom sociopata Joea, a nakon što nas je u prvoj sezoni šokirao onim za što je sposoban, druga i treća pokazale su da nije jedini u tome. Međutim, četvrto poglavlje priče trebalo bi Joea odvesti na još jedno opsesivno putovanje – ovoga puta u Europu. Četvrta sezona svakako je potvrđena, ali snimanje još nije krenulo, a moglo bi se odužiti s obzirom na činjenicu da će se dio sigurno snimati u Francuskoj. Ono što nam je Netflix otkrio jest da će Lukas Gage, glumac kojeg smo gledali u hitovima Euphoria i The White Lotus, igrati novu pridošlicu. Zasad postoje pretpostavke da bismo novu sezonu serije You mogli dobiti na jesen ove godine, ali vjerojatnije samim početkom 2023. godine.

Bridgerton

Malo se koja serija može mjeriti s hypeom kakav je ostvario Bridgerton koncem 2020. godine. Iako je nisu svi hvalili, čini se kao da su je doslovce svi gledali. Radnja nas je odvela londonsku društvenu kremu 1880-ih godina i zabranjenu vezu između vojvode od Hastingsa i mlade Daphne Bridgerton. U novoj sezoni pratit ćemo sasvim drugu ljubavnu priču, onu Daphneina brata Anthonyja Bridgertona i Kate Sharme (koju će utjeloviti Simone Ashley, glumica iz ranije spomenutog hita Sex Education). Serija izlazi vrlo brzo, već 25. ožujka, a trailer pogledajte ovdje.

Russian Doll

Russian Doll je serija koja je doista na površinu izvukla genijalnost Natashe Lyonne, jedne od nama najdražih hollywoodske glumica koju veliki studiji nikad nisu prepoznali. Njezina serija Russian Doll impresionirala je filozofskim pitanjima s kojma nas je suočila u priči o Nadiji Vukov, ženi koja je zaglavila u time loopu, ali ne klasičnom – njezini dani mogu biti drugačije proživljeni, ali svaki put kad umre, vraća se na početak i to u toalet na jednom rođendanskom partyju. Stvari se pomiču kad upozna čovjeka koji je u istoj situaciji, a zajedno se moraju suočiti s događajima iz prošlosti. Nova sezona već je snimljena, a navodno bi trebala izaći na proljeće ove godine. Nastavak bi trebao prikazivati Nadiju i Alana četiri godine nakon prve sezone. Pronašli su vremenski portal u New Yorku zbog kojeg će se ponovno morati suočiti s događajima koji su ga obilježili, a to će, kako je Lyonne otkrila, biti ‘wild ride.’

Squid Game

Južnokorejska serija izašla je na jesen 2021. godine i napravila u potpunosti neočekivani ‘boom.’ Bez ikakve promocije i najava unaprijed, zasjela je na vrh Netflixove trending liste i tu ostala tjednima čim se svrstala u najgledanije serije ikad na tom streaming servisu, a samo u prvom mjesecu pogledalo ju je više od 100 milijuna kućanstava. Ubrzo nakon ovakvog uspjeha, Netflix je potvrdio i drugu sezonu serije, a što će se događati u nastavku nije poznato, budući da je od 456 protagonista prve sezone – jedan jedini preživio. Datum izlaska serije nije otkriven, ali kreativna ekipa na prvoj je sezoni radila dvije godine pa bismo tako novo poglavlje serije Squid Game mogli očekivati tek na jesen 2023., ali odlične su vijesti što su kreatori serije u pregovorima da, osim druge, odmah pristigne i treća sezona!

Foto: IMDB, Netflix, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori