Tri serije o kojima smo u siječnju slušali na sve strane

Tri serije o kojima smo u siječnju
slušali na sve strane

Približili smo se samom kraju siječnja koji nam je ponovno, čini nam se, trajao predugo, ali sve hladniji dani bili su nešto lakši u zaista bogatu ponudu koju su nam prezentirali streaming servisi. Početkom mjeseca u rubrici Ovaj mjesec bingeamo pisali smo vam o serijama koje su tek trebale stići i kojima smo se posebno veselili, ali unatoč jakim premijerama kao što je nova sezona Euphorije ili prvi dio finalne sezone serije Ozark tri neočekivana naslova kristalizirala su se kao najintrigantnija. O njima su se proteklih tjedana raspisali brojni TV kritičari i prepoznali ih kao najuzbudljivije serije na samom početku 2022. godine.

Međusobno su potpuno različite – svaka pripada u svoj žanr, donosi specifičnu estetiku i dinamiku radnje pa smo sigurni da će vam barem jedna od ove tri zvučati dovoljno interesantno da ju počnete gledati ovog vikenda. U nastavku donosimo po nešto o svakoj od tri hit serije o kojima slušamo sa svih strana u zadnje vrijeme.

Somebody Somewhere

Prva epizoda izašla je prije desetak dana na HBO GO-u, a serija je vrlo brzo uspjela privući pažnju svih relevantnijih entertainment magazina. Uz brojne pohvale za prikaz tuge i života izvan društvenih standarda, serija je dobila i pohvale za glumačke izvedbe, posebno one Bridget Everett na čijem se životu djelomično i temelji serija u kojoj igra naslovnu ulogu. Everett u seriji igra Sam Miller, Kanzašanku koja se ne može uklopiti u život svog rodnog grada, a uz veliki gubitak s kojim se mora nositi, ne pomažu joj očekivanja drugih. Jedino što Sam pomaže na svakodnevnoj razini je pjevanje zbog kojeg je dobila novu šansu za upoznavanje ljudi koji bi mogli postati njezin krug. Osim fantastične Everett, u seriji glume i Jeff Hiller, Mary Catherine Garrison, Mike Hagerty i drugi koji čine jedinstven mozaik likova iz Kanzasa. Neizmjerno duhovita, dirljiva i originalna – Somebody Somewhere malo je drugačija serija kakvu niste još gledali.

Yellowjackets

Serija o kojoj se vjerojatno najviše pisalo i pričalo posljednjih nekoliko dana je bez ikakve dileme Yellowjackets. Nije imala nikakve specijalne promocije prije premijere, a jednostavno je doživjela pravi boom među publikom, ali i kritičarima koji su je mahom nahvalili. Trenutno je jedna od najbolje ocijenjenih serija ove godine, ali definitivno nije uspješnica koja će svima odgovarati. U pitanju je psihološki horor koji prati tim talentiranih djevojaka iz srednjoškolske nogometne ekipe. Radnja se počinje komplicirati kad njihov avion padne usred divljine pored grada Ontario zbog čega se priča o uspješnim tinejdžerkama počinje pretvarati u jezivu sagu o kanibalističkim klanovima, kao i svjedočanstva o njihovom preživljavamo 25 godina kasnije. Serija tako prikazuje ekipu u teen godinama, kao i u odrasloj dobi koje nam pokazuje kakve je posljedica taj mračan period ostavio.

The Gilded Age

Prva epizoda nove serije koja nam na ekrane vraća genijalnu Christine Baranski izašla je tek prije dva dana, ali jednostavno svi pričaju o The Gilded Age. Možda je u pitanju činjenica da smo se itekako zaželjeli dobrog povijesnog sadržaja koji podsjeća na seriju Downton Abbey, a svakako malo manje na Bridgerton, ali bez sumnje ćemo pratiti kako će se radnja i reakcije publike dalje razvijati. U pitanju je priča o tzv. pozlaćenom doba u Americi koje je donijelo značajne ekonomske promjene pa tako i iznenada stečena ili izgubljena bogatstva. Naše protagoniste pratimo od 1882. godine kad Mad se mlada Marian Brook, nakon smrti oca, seli u New York kod svojih bogatih i konzervativnih teta Agnes van Rhijn i Adom Brook. Međutim, ne računa na spletke između bogataških obitelji – konkretnije, svoje tete i susjedne obitelji željezničkog tajkuna.

Učitati još
Zatvori