Nove serije koje gledamo ovo ljeto – izdvojili smo pet favorita
Nove serije koje gledamo ovo ljeto – izdvojili smo pet favorita

Nove serije koje gledamo ovo ljeto –
izdvojili smo pet favorita

Od svih noviteta, koji neprestano pristižu, zasigurno nije jednostavno napraviti dovoljno kvalitetnu selekciju – zato ove nedjelje formiramo žanrovski mix, pomoću kojeg će svako odabrati neku seriju u skladu sa svojim senzibilitetom. Koje to nove serije gledamo ovih dana, donosimo u nastavku teksta.

Fatal Attraction

Američki redatelj Adrian Lyne tijekom osamdesetih snimio je brojne erotske trilere, a među njima posebno se istakao film Fatal Attraction, koji je zahvaljujući brojnim ikoničnim scenama opravdano dobio počasno mjesto u povijesti sedme umjetnosti. Glumicu Glenn Close, proslavila je upravo uloga nestabilne ljubavnice Alex Forrest, a trideset pet godina kasnije film dobiva novu adaptaciju, i to u formi serije. Iako na osnovu zapleta serija uvelike podsjeća na kultni film, ona kroz osam epizoda, zapravo donosi sasvim novi, a ujedno i suvremeniji pogled na motiv bračnog preljuba.

Radnja se odvija u periodu između 2008. i 2022. godine, i prati odvjetnika Dana Gallaghera, koji nakon petnaestogodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva ljubavnice izlazi na slobodu, pritom pokušavajući uspostaviti obiteljske odnose prekinute nevjerom. Filmski duo Douglas/Close naslijedili su Joshua Jackson i Lizzy Caplan, a uz njih pojavljuje se još i Amanda Peet.

The Walking Dead: Dead City

Post-apokaliptične The Walking Dead zombi sage neprekinuta su konstanta na brojnim TV kanalima dvanaest godina unazad. Sva ta opsjednutost zombijima otpočela je 2010. godine, upravo uz originalnu The Walking Dead seriju, a usporedo smo pratili i njen spin-off pod nazivom – Fear the Walking Dead. Svaki kraj je novi početak, kako za sve, tako i za franšizu The Walking Dead te nas novi segment, uz podnaslov Dead City vodi u sljedeću zombi avanturu, koja se odvija na Manhattanu.

Neprijatelji Maggie i Negan, spojit će ponovo svoje puteve u surovom ratu protiv horde krvoločnih bića, a situaciju dodatno otežava činjenica da je sin glavne junakinje otet i jedino joj Negan može pomoći. Glavne uloge tumače nadaleko poznati Jeffrey Dean Morgan i Lauren Cohan.

Platonic

Mogu li muško-ženski odnosi mogu opstati u prijateljskim okvirima – upravo ovim pitanjem bavi se novi sitkom Platonic. Kroz deset epizoda pratimo Sylviu i Willa, nerazdvojne prijatelje sa koledža. Međutim, usljed jedne naizgled bezazlene svađe, njihovo prijateljstvo biva prekinuto punih pet godina.

Nakon što se Sylvia razvede, Will ponovo ulazi u njen život, i novo spajanje starih prijatelja izazvati će brojne komične situacije, a možda pređe i u nešto veće. Serija je za kratko vreme prikupila brojne pozitivne kritike, i već je označeno zeleno svetlo za drugu sezonu. Glavne uloge tumače Seth Rogen i Rose Byrne.

najbolje serije 2023

Based on a True Story

Komičarka Kaley Cuoco nakon serije The Flight Attendant, vraća se ponovo na male ekrane, i to u novoj misteriji s elementima komedije Based on a True Story. Radnja se odvija u američkom predgrađu i prati bračni par Barlett.

Ava Barlett zaglavljena u braku bez ljubavi i sedmom mjesecu trudnoće, jedino uživanje nalazi u maratonskom gledanju podcasta o istinitim zločinima, dok pravi zaplet nastaje u momentu kad se dogode sumnjiva ubojstva u blizini njenog doma.

Uskoro Ava i njen suprug otkrivaju pravi identitet traženog zločinca i umjesto da ubojicu prijave, odlučuju se na smio potez da oforme vlastiti true-crime podcast. Pored Kaley Cuoco, u glumačkoj podjeli nalaze se Chris Messina i Tom Bateman.

Bupkis

Pete Davidson ubraja se među najcjenjenije stand-up komičare današnjice. Ako volite njegov humor, pravo je vrijeme da odgledate još jedno ostvarenje koje stavljamo na listu novih serija koje gledamo ovih dana. Serija Bupkis prikazuje upravo najzanimljivije segmente iz njegovog života. Kratko i jasno – Smijeh je zagarantiran.

Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori