Napokon je stigla nova sezona serije ‘Euphoria’ – evo što nas čeka

Napokon je stigla nova sezona serije ‘Euphoria’ – evo što nas čeka

Nakon dvije godine na malim ekranima ponovno možemo gledati young adult seriju koja pomiče apsolutno sve granice – Euphoria.

Već svima dobro poznata i nagrađivana serija ovog siječnja vratila se u revijalnom tonu, a s obzirom na brojne upitnike s kojima nas je ostavila u posljednjoj epizodi – malo je reći da je iščekivanje bilo na vrhuncu!

Prisjetimo se, u prvoj smo sezoni upoznali tinejdžerku Rue (Zendaya) koja je prolazila kroz post-rehab putovanje. U moru problema koje su snašli Rue i njenu grupu vršnjaka mogli smo, kroz osam epizoda, vidjeti kako se ovi tinejdžeri suočavaju sa svakidašnjim i nesvakidašnjim situacijama. Upoznali smo likove poput sociopatskog sportaša Natea, dilera Fezcoa i njegovog brata Ashtray, novu djevojku u školi Jules, na prvi pogled povučenu Kat i neustrašivi duo Cassie i Maddy. Nešto manje smo na ekranu mogli vidjeti Lexi, no čini nam se kako će se ove sezone njena priča dodatno razviti.

Što nam sve donosi nova sezona?

Drugu sezonu moći ćemo pratiti iz tjedna u tjedan, a što nam sve nosi i dalje ostaje tajna. Prema informacijama koje smo skupili ova sezona bit će mračnija, potresnija i u konačnici rollercoaster emocija.

Prva epizoda premijerno je prikazana 9. siječnja, a moramo priznati da nas je oduševila. Već u samom startu imamo uvid u Fezcoovu prošlost. Naime, njegova baka – čiji je glavni posao bio dilanje droge – preuzela je skrbništvo nad Fezcoom dok je još bio dijete. Nakon smrti bake jedina logična stvar bila je da Fezco preuzme posao na sebe. Kako će se razvijati odnos Fezcoa u drogeraškom krugu je nešto što možemo očekivati u drugoj sezoni.

Ranije smo spomenuli kako ćemo ove sezone dobiti uvid u priču koja stoji iza Lexi. Ono što nam prva epizoda otkriva jest da će dio njene priče biti i Fezco. Također, vidimo da je Rue i dalje ovisna o opojnim supstancama što djelomice možemo pripisati Julesinom odlasku na kraju prve sezone. Već u prvoj epizodi otkriven je ljubavni trokut Maddy-Nate-Cassie za koji smo sigurni da će se detaljnije rasplesti kako će se sezona približavati kraju.

Možemo očekivati nezaboravnu i potpuno drugačiju sezonu

U intervjuu za Stylecaster, Sydney Sweeney (Cassie), istaknula je kako će druga sezona biti prekretnica za njezin lik. Navodno Cassie ima ludu priču koja je šokirala i samu Sydney.

„Ono što mogu reći o drugoj sezoni jest da mi srce preskoči svaki put kada me netko pita za to. Svaki puta kada pročitam novu epizodu koju Sam Levinson napiše ne mogu vjerovati da je ovo nešto što ljudski um može producirati.“

S druge strane Jacob Elordi (Nate) u jednom intervjuu je istaknuo kako doista možemo očekivati nezaboravnu sezonu i potpuno drugačiju seriju na našim malim ekranima, a dobit ćemo i detaljan uvid Nateovu obiteljsku situaciju. S druge strane, Hunter Schafer (Jules) ističe kako želi nastaviti “vidjeti Jules kako radi na sebi jer još uvijek ima neke velike probleme” stoga možemo očekivati da će Julesin lik nastaviti evoluirati i mijenjati se tijekom druge sezone.

Tko se sve pridružuje originalnom castu ove sezone?

Osim stare postave likova, dolaze nam i neka nova lica. Odmah u prvoj epizodi upoznali smo Travisa (Demetrius ‘Lil Meech’ Flenory) koji će igrati veliku ulogu u ljubavnom trokutu između Maddy, Natea i Cassie. Također smo u prvoj epizodi upoznali i Elliota čiji je lik utjelovio poznati pjevač i izvođač Dominic Fike. Naime, još u kolovozu HBO je tražio novog lika za drugu sezonu. Po opisu casting direktora lik bi trebao biti „autsajder, nestašan, smiješan, bez straha, osjetljiv.” Upravo to je Elliot, a po traileru i prvoj epizodi vidljivo je kako će on igrati veliku ulogu u životu Rue. Originalnoj postavi pridružuje se i glumica Minka Kelly koju ćemo upoznati kasnije u seriji.

Ono što je već sada evidentno jest da će druga sezona plijeniti našu pažnju do samog kraja. Uz granice koje Sam Levinson konstantno pomiče, ova young adult serija jedna je od najboljih i najpotresnijih serija današnjice. Dokaz tome je i činjenica da je druga sezona, prema Warner Media, najveća digitalna premijera serije ikad.

Premijeru je pratilo ukupno 2.4 milijuna ljudi diljem svijeta na HBO i HBO Max platformama. Ono što mi možemo reći jest da se veselimo svemu što druga sezona nosi sa sobom. Zavidna scenografija, kostimografija naših snova, makeup lookovi koje ćemo rekreirati, odlična gluma i rasplet situacija samo su neke od stvari koje će nas zasigurno oduševiti ove sezone.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori