Nova i finalna sezona serije ’13 Reasons Why’ stiže sljedeći mjesec na Netflix!

Nova i finalna sezona serije ’13 Reasons Why’ stiže sljedeći mjesec na Netflix!

Netflix ima iznenađenje; početkom lipnja stiže nova sezona popularne i kontroverzne serije ’13 Reasons Why.’ Mračna priča o tinejdžerima istom će sezonom i završiti, a sve epizode stižu 5. lipnja!

Teen i young-adult drama u četvrtoj će se sezoni pokazati tinejdžere iz Liberty High srednje škole koji se pripremaju za maturu. Naravno, njihovo razilaženje neće proći bez zavrzlama i tajni koje bi trebale s njima zauvijek napustiti srednju školu. Gledat ćemo 10 epizoda.

Prva se sezona bazirala na istoimenom romanu Jayja Ashera koji se vrtio oko tinejdžerice Hannah Baker koja svakom od svojih školskih kolega objašnjava na koji su način odigrali ulogu u njezinoj odluci da si oduzme život. Druga se sezona nastavila na prvu i pokušala prikazati sudsku borbu između njezinih roditelja i škole, a treća je istraživala smrt najpopularnijeg negativca Brycea Walkera.

’13 Reasons Why’ od samog je početka potaknula kontroverze. Dok su je neki kritičari i dio publike hvalili što u fokus stavlja teme poput mentalnog zdravlja, seksualnog zlostavljanja i nasilja, drugi su isto tako kritizirali da serija iste probleme prikazuje u krivom svjetlu. Bilo je i onih koji su produkciju optužili da samoubojstvo prikazuje kao ‘rješenje’ za probleme pa je tako Netflix nadodao upozorenje na početku svake epizode te kontakt za pomoć.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori