Nova serija za sve one koji vole Uvod u anatomiju

Nova serija za sve one koji vole
Uvod u anatomiju

CODE BLACK - "One in a Million" - Coverage of the CBS series CODE BLACK, scheduled to air on the CBS Television Network. (ABC Studios/Sonja Flemming) MARCIA GAY HARDEN

Američka medicinska drama Šifra: Crno redatelja Michaela Seitzmana, temeljena na istinitim događajima, odvija se u pretrpanoj bolnici Los Angelesa kojoj manjka medicinskog osoblja. Serija je snimljena prema istoimenom dokumentarnom filmu Ryana McGarryja koji je osvojio mnoga priznanja 2013. godine, a obje sezone serije dostupne su na Pickboxu.

Šifra: Crno

U dokumentarnom filmu, prema kojemu je nastala ova hvaljena serija, Ryan McGarry prati tim karizmatičnih mladih doktora koji su posvetili živote svom pozivu dok se istodobno bore sa svojim idealima i realnošću svakodnevice u kojoj spašavaju živote u kompleksnom sustavu. Inspiracija za dokumentarac bio je legendarni odjel traume C-Booth koji se nalazi u okrugu Los Angelesa, u kojemu je više ljudi spašeno i umrlo nego u ikojem drugom dijelu SAD-a.

EDEN BROLIN, ROB LOWE, KATHLEEN ROSE PERKINS, MARCIA GAY HARDEN

Povlastica je tog posla što možete doživjeti i gledati ljude kako prolaze kroz nevjerojatan spektar života, od sreće zbog rođenja do tragedije i smrti i svega onoga između, rekao je McGarry nakon snimljenog dokumentarca.

Serija, u čijoj je glavnoj ulozi Marcia Gay Harden (koju smo gledali u ABC-jevoj seriji How To Get Away With Murder) kao Dr. Leanne Rorish, ne bavi se politikom i liječničkom administracijom, nego isključivo ljudskim sudbinama. Redatelj tvrdi da je snimanje bilo zabavno, no da je serija toliko autentična pa se nada da će mnogi liječnici uživati u tome kada vide koliko su zapravo precizni i bliski stvarnim slučajevima. Neki su kritičari seriju Šifra: Crno usporedili s mračnijom i sirovijom verzijom Uvoda u anatomiju, koja je također dostupna za gledanje u Pickbox videoteci.

RAZA JAFFREY, LUIS GUZMAN, MARCIA GAY HARDEN, WILLIAM ALLEN YOUNG, BONNIE SOMERVILLE, MELANIE KANNOKADA, BEN HOLLINGSWORTH, HARRY FORD

Što uopće znači code black? Ime serije odnosi se na situaciju kada je u bolnici više pacijenata nego što je osoblja i resursa. U stvarnom životu mnoge bolnice tu šifru koriste kao uzbunu za prijetnju bombom. Kodovi zeleno, žuto i crveno također indiciraju razne situacije – neke bolje, a neke lošije. Zanimljiva je i činjenica da se code black situacije inače događaju tri do četiri puta na godinu, no u seriji takvih situacija ima oko 300 puta na godinu. Serija je jednostavno prekrasna, rekla je Harden. Bit ćete upućeni ne samo u živote pacijenata nego i u doktorske živote. I upamtite – bit će zaista ružnih i prljavih scena, bila je iskrena glavna glumica te je indirektno poručila da ako ne volite vidjeti krv na ekranu ili vas uznemiri što svaka priča nema sretan kraj, onda ova serija nije za vas. Prema ovoj je seriji Uvod u anatomiju dječja igra. Sve sezone serije Šifra: Crno gledajte na pickbox.tv.

CODE BLACK - Pilot (ABC STUDIOS/Neil Jacobs) ADINA PORTER, LUIS GUZMAN, MARCIA GAY HARDEN

 

CODEBLACK_Y1_AdArt_Vert_NoTuneIns

Učitati još
Zatvori