Na Netflix je stigla nova danska serija kao odgovor na Dark i Stranger Things

Na Netflix je stigla nova danska serija kao
odgovor na Dark i Stranger Things

the-rain-1

Zahvaljujući Netflixovom poslovnom planu gdje daje prostor odličnim serijama koje nisu nužno s engleskog govornog područja, još jednom imamo priliku gledati jedno zanimljivo ostvarenje, ovog puta iz Danske, koje nam se čini jako dobro i koje možete gledati odmah.

The Rain

Šest godina nakon što je smrtonosni virus nošen kišom istrijebio većinu skandinavske populacije, grupa mladih preživjelih kreće na opasnu misiju. Tražeći tragove života ili ostatke civilizacije u distopijskom okruženju suočavaju se, ne samo sa svojim strahom, već i mogućim rješenjem situacije koja se čini bezizlaznom. To je samo kratki opis najnovije Netflix Originals serije koja je danas stigla na ovu popularnu platformu i koja neodoljivo podsjeća na atmosferu koja nas je zakačila na Dark ili Stranger Things, ali samo posredno.

Radnja uglavnom odudara od popularnih serija koje smo pratili u dahu, no neki se elementi ipak poklapaju. Mladi glumci, doza paranormalnog, ljubavni zaplet i rješenje zagonetke koja je samo njima nadohvat ruke… Sve uz prepoznatljivi atmosferični karakter koji će odrediti većinu serije.

The Rain ima osam epizoda – idealno za jedan vikend binge. Pogledajte trailer u nastavku.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=127&v=gUnXrml0k0M

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori