Baš svi luduju za novom serijom na Netflixu koju nazivaju mračnom verzijom Gilmoreica

Baš svi luduju za novom serijom na Netflixu koju nazivaju mračnom verzijom Gilmoreica

serije-u-2021.-godini-Ginny-and-Georgia

Serija ‘Behind Her Eyes’ privukla je pozamašan broj gledatelja i jedno je vrijeme bila jedino o čemu smo čitali po stranim medijima. Tek što je hype relativno zgasnuo pojavila se serija ‘Ginny and Georgia’ koja je baš ovih dana potegnula pažnju medija, gledatelja i kritičara. Ponajviše intrigantnim opisom koji je naziva mračnom verzijom obožavanih Gilmoreica.

Mother – daughter priča s mračnim obratom

Serija ‘Ginny and Georgia’ nosi potpis Sarah Lampert, a njezine su glavne zvijezde Brianne Howey, Antonia Gentry, Diesel La Torraca, Jennifer Robertson i Felix Mallard. Usporedbu s Gilmoreicama vuče odnos u fokusu oko kojeg se radnja formira, a to je upravo onaj kćeri Ginny i majke Georgije. Petnaestogodišnjakinja i njezina majka sele se u novi gradić u kojem će, nadaju se, početi ispočetka. Taj setting – majka i kći i motiv života u malom gradu zapravo je jedino što seriju veže za Gilmoreice.

serije-u-2021-godini-Ginny-and-Georgia

Inteligentna i ambiciozna Ginny pokušava se snaći u novim okolnostima, dok njezina majka Georgia želi konačno posložiti njihov život – ali na sebi svojstven način kroz brojne male i velike laži i prevare. Iz tog razloga njihov odnos postaje sve napetiji, a neizbježno je da će se obje morati suočiti se s tajnama koje će stvari dodatno zapetljati.

Recenzije su podijeljene – kako i inače biva s Netflixovim novim, relativno sapuničastim sadržajem koji se u posljednje vrijeme tako lako bingea. ‘The Guardian’ ju je okarakterizirao kao ‘kvalitetan trash TV’ za opustiti se i vratiti u period ‘Desperate Housewives’ i sličnih napetih priča prepunih spletki. Serija ‘Ginny and Georgia’ kombinira izuzetno dramatične trenutke i spontani humor i duhovite upadice, a njezine tipove likova sigurno ste više puta viđali u različitim serijama.

Kritičarka Esther Zuckerman za ‘Thrillist’ je opisala Netflixov novi hit kao “savršen pozadinski TV sadržaj: dovoljno blizak da nam bude opuštajuć, ali s dozom vlastite neobične energije zbog koje puštamo Netflix da automatski prebaci na sljedeću epizodu.” Međutim, ‘Ginny and Georgia’ tijekom radnje interesantno odgovara na neke od gorućih današnjih pitanja poput rasizma i klase pa se zbog toga mora izdvojiti u moru drugih, sličnih Netflixovih hitova.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori