Što na Netflixu pogledati kad mislimo da smo pogledali sve
Što na Netflixu pogledati kad mislimo da smo pogledali sve

Što na Netflixu pogledati kad
mislimo da smo pogledali sve

Nalazite li se i vi među onima koji su besciljno pretraživali Netflix u nadi da će pronaći zanimljiv filmski sadržaj? U tom slučaju – Dobrodošli u klub! Kako bi nas/vas spasili muke sastavili smo kratku listu feel good naslova uz koje bismo mogli provesti ugodnu filmsku večer.

Mrs. Harris Goes to Paris

Među naslovima koji su nedavno pristigli na Netflix je i treća filmska adaptacija legendarne komedije Mrs. Harris Goes to Paris, nastale prema istoimenom književnom prelošku. U kratkim crtama radnja prati nekadašnju čistačicu koja je zaluđena Diorovim haljinama te se zaputi u francusku prijestolnicu kako bi si priskrbila svoj primjerak. Na tom putu čeka ju niz humorističnih zgoda…

Mrs. Harris Goes to Paris

Rose Island

Talijanska komedija ispirana je istinitom životnom pričom o idealističkom inženjeru koji je 1968. godine u Jadranskom moru, nedaleko od Riminija, podigao platformu koju je prozvao slobodnom državom.

Otok Rose ubrzo je postao omiljena lokacija svih željnih dobre zabave, a glas o njemu stigao je i do talijanske vlade, koja time nimalo nije bila oduševljena. Film je mahom primio pozitivne kritike, a na društvenim mrežama je okarakteriziran kao duhovit i inspirirajuć.

rose island

The Laundromat

Komedija sa sjajnom zvjezdanom ekipom, koja uključuje i Meryl Streep, Garyja Oldmana i Antonia Banderasa, na duhovit način tematizira jednu od najvećih financijskih prijevara u  povijesti – slučaju Panama Papersa.

Film u kojem su mnogi prepoznali Tarantinovski utjecaj obiluje slavnim licima pa su tako cammeo uloge odradili i Sharon Stone, David Schwimmer te Robert Patrick .

serije netflix

tick, tick…BOOM

Emotivna glazbena drama tick, tick…BOOM prati mladog glazbenika koji nastoji pronaći svoje mjesto na njujorškoj glazbenoj sceni 90-ih godina. Temeljena je na autobiografskim zapisima Jonathana Larsona, a glavna uloga povjerena je Andrewu Garfieldu. Štoviše, ovo se smatra jednom od njegovih najuspjelijih glumačkih rola, a za istu je stekao i niz nominacija za prestižne glumačke nagrade. Priča je to koja bi vas mogla razgaliti…

tick, tick...BOOM!

Ma Rainey’s Black Bottom

Inspiriran karijerom blues pjevačice Ma Rainey, film Ma Rainey’s Black Bottom odvodi nas u Chicago 1920-ih godina. Naslovna uloga povjerena je glumici Violi Davis, koja je u ovoj prilici ekran cijelila Chadwickom Bosemanom i Colmanom Domingom. Ova sjajna glumačka imena dovoljna su pozivnica da ovoj glazbenoj drami date priliku.

Ma Rainey's Black Bottom

The Swimmers

Kažu da život piše najzanimljivije priče pa ne čudi što se na našem popisu našao još jeda film koji je svoje uporište našao u stvarnom životu. Riječ je o biografskoj drami The Swimmers koji tematizira sportsku karijeru sestara Issa.

Od ratom razrušene Sirije do Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, dvije mlade sestre pratimo na putovanju u kojem su nerijetko izložene opasnosti. Ipak, kontinuirano je pristno njihovo pouzdanje u vlastite sposobnosti te vjera u ostvarivanje zacrtanih snova.

filmovi netflix

Toc Toc

Španjolska komedija Toc Toc prati skupinu pacijenata s opsesivno-kompulzivnim poremećajem koji se zateknu u čekaonici priznatog psihijatra. Prisilno čekanje urodit će nizom zanimljivih situacija, a imat će i nedočekane posljedice.

Naslov filma je igra riječi na španjolskom, pri čemu je toc i onomatopeja za kucati i kratica za OCD.

filmovi netflix

Ali’s Wedding

Jedna naizgled nevina, bijela laž glavnog protagonista australske romantične komedije Ali’s Wedding dovest će u situaciju kojoj se ni u snu nije nadao. Sve što Ali želi je biti s djevojkom Dianne, no njegov otac ima druge planove te je već odabrao poželjnu mladu i dogovorio brak. Uslijedit će niz komičnih situacija, a kako će se nesretni mladić izvući iz ove situacije ostaje vam da se uvjerite sami.

ali wedding

OMG! Oh My Girl

Kaotična ljubavna priča o momku i djevojci koji se uvijek iznova zaljubljuju jedno u drugo na krivom mjestu u krivo vrijeme. Glavni junaci ove tajlandske romantične komedije dobivaju osjećaj kako više sile uživaju u poigravanju s njima i ne želi im lako dati predaha da budu zajedno.

Ova kaotična priča pruža nam mogućnost da se upoznamo s kinematografijom čije uratke doista rijetko viđamo.

filmovi netflix

Enrico Piaggio – Un Sogno Italiano

Film kao stvoren za nedjelju popodne – sjajan je to opis talijanskog naslova Enrico Piaggio – Un Sogno Italiano. Riječ je o filmu koji tematizira nastana simbola talijanske kulture – Vespe. Točnije, film ilustrira život poduzetnika Enrica Piaggia u razdoblju ekonomske krize nakon Drugog svjetskog rata u kojem se Italija pokušavala gospodarski i civilno ponovno pokrenuti, dok postiže ono što se danas smatra talijanskim čudom.

 

Enrico Piaggio

I Am Not an Easy Man

Francuska romantična komedija bavi se muško-ženskim odnosima na osebujan način – tematizirajući zamjenu uloga. Kako bi to izgledalo da se kao okorjeli seksist jednoga dana probudite u svijetu u kojem vladaju žene?

Upravo je takva sudbina zadesila glavnog junaka ove neuobičajene filmske priče. Spomenuti naslov u sebi sadrži sve ono što volimo od francuskih komedija – opuštenost, duhovitost i britkost.

Foto: IMDB, Instagram (@j.things)

Učitati još
Zatvori