Nova miniserija koja će osvojiti sve ljubitelje krimića Agathe Christie

Nova miniserija koja će osvojiti sve
ljubitelje krimića Agathe Christie

1954., Škotska, vrijeme božićnih blagdana. Na bogatom imanju obitelji Argyll pronađeno je tijelo majke Rachel. Hladnokrvno ubojstvo, bez pogovora. Sumnje padaju na Rachelina najmlađeg posvojenog sina Jacka koji biva uhićen. No 18 mjeseci poslije čovjek imena Dr. Calgary pojavljuje se tvrdeći da ima alibi za Jacka.

Nesreća nevinih

Početak je to adaptacije romana Nesreća nevinih (Ordeal by Innocence) kraljice kriminalističkih priča Agathe Christie iz 1958. koji se smatra jednim od njezinih najboljih romana, a i sama spisateljica tvrdila je da je to najbolji roman koji je ikada napisala. Roman Nesreća nevinih uvodi nas u priču Rachel, imućne žene koja nažalost nikada nije mogla imati vlastitu djecu. Posvajanjem petero neželjenih mališana pokušala je od njih napraviti savršenu djecu. No svako od Rachelinih petero djece po odrastanju imalo je problem s činjenicom da ih je usvojila neurotična majka i poprilično bizaran otac. Nakon Rachelina ubojstva, obitelj Argyll prisiljena je vratiti se svakodnevnom životu, dok istodobno nova saznanja o ubojici i mračne, teške obiteljske tajne izlaze na vidjelo.

Glumačka postava serije može se itekako pohvaliti nekima od najpoznatijih britanskih glumaca. Uz Billa Nighyja (Leo Argyll) koji se, nakon što mu je žena ubijena, priprema oženiti za nesnosnu (ali zanosnu) tajnicu Gwendu (Alice Eve), u seriji glumi i 53-godišnja Ann Who (Rachel Argyll), ne baš najbrižnija majka svojoj posvojenoj djeci.

Sve četiri epizode briljantne detektivske miniserije snimljene ove godine možete gledati na Pickbox.tv samostalnoj usluzi. Epizode ćete progutati u jednom dahu.

Učitati još
Zatvori