Mogao bi nadmašiti i Tomu! Film o legendi narodne glazbe već je pogledalo preko 100.000 ljudi
Mogao bi nadmašiti i Tomu! Film o legendi narodne glazbe već je pogledalo preko 100.000 ljudi

Mogao bi nadmašiti i Tomu! Film o legendi narodne glazbe već je pogledalo preko 100.000 ljudi

Nedelja, i svi ste tu, sve podsjeća na sreću, nedjelja, a više vas ja zagrliti neću, stihovi su pjesme koje je otpjevao Džej Ramadanovski, legendarni pjevač narodne glazbe. Njegova Nedelja stekla je kultni status, a zanimljiv je podatak kako su njezini stihovi bili gotovo proročanski jer nas je u 57. godini života napustio upravo na jednu, točnije onu 6. prosinca 2020. godine.

Ne čudi stoga što nadolazeći film o njegovom životu nosi upravo ime Nedjelja (Nedelja). Film je sredinom prosinca premijerno prikazan u Beogradu, a dojmove s premijerne projekcije donosimo ovdje. A uskoro film stiže i u domaća kina, dok već sad možete uzeti ulaznice za zagrebačku premijeru.

Nedjelja
Nedjelja

Što nam donosi Nedjelja?

Inspiriran istinitim događajima, film je nastao po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenarista Stefana Boškovića. Režija filma Nedjelja povjerena je Nemanji Ćeraniću.

Prati životnu priču Džeja Ramadanovskog od njegove rane mladosti, otkrivajući nam pozadinu njegova uspjeha. U ulozi pjevača pojaviti se Husein Alijević Husa, pjevač kojeg smo upoznali kao glavnog vokala grupe Beet Street. No, zahvaljujući modernoj tehnologiji u pjevanim dijelovima filma imat ćemo priliku čuti upravo Džejev dobro poznati glas.

Nedjelja

Priča o prijateljstvu i uspjehu

Istaknuto je kako film Nedjelja prikazuje duh Dorćola sedamdesetih i osamdesetih, kao i tranziciju u devedesete godine. Film je to o prijateljstvu i uspjehu u kojem se prožimaju elementi akcije, drame i nezaobilazne muzike. Jedan od najupečatljivijih momenata bit će Džejev sudbonosni susret s Marinom Tucaković, poznatom autoricom glazbenih tekstova i vrsnom hitmejkericom.

Baš kao što je to nedavno učinio biografski film Toma, Nedjelja ima sve preduvijete da postane novi regionalni hit. Zagrebačka premijera održat će se 31. siječnja u kinu Cineplexx City Centar One Zagreb East s početkom u 19 i 30, a na premijeru dolaze i glavni glumci i redatelj filma. Broj ulaznica je ograničen, zato požurite po svoju na stranicama Cineplexx kina.

Foto: PR, Screenshot

Učitati još
Zatvori