Ne propustite sjaj londonske ‘Royal Opera House’. U prosincu vas očekuju Orašar i Tosca!

Ne propustite sjaj londonske ‘Royal Opera House’. U prosincu vas očekuju Orašar i Tosca!

O tome da ćemo jednog dana u kinu gledati izravne prijenose najvećih svjetskih opera, najizvođenije balete i najpopularnije koncerte, do prije par godina nismo mogli ni sanjati. A zadnjih nekoliko godina upravo su nas na to navikla kina s pet zvjezdica. CineStar će i ove sezone ugostiti izuzetnu sezonu opera i baleta Royal Opera Housea, zahvaljujući satelitskom prijenosu u više od 700 ekskluzivnih kina diljem svijeta.

Program Royal Opera House kojeg ćete gledati u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu te u CineStar kinima diljem Hrvatske, predstavit će iznimne balete i opere. Kraljevski balet sezonu otvara 9. prosinca spektakularnom produkcijom Orašara Petera Wrighta. Blagdanski favorit za cijelu obitelj, stvoren je za The Royal Ballet 1984. godine i od tada oduševljava publiku. Osim satelitskog prijenosa, ovaj i sve naredne spektakle bit će moguće pogledati i naknadno kao snimku, u obliku organizirane projekcije što je ujedno i zanimljiv sadržaj za škole.

Sezonu Kraljevske opere otvorit će Puccinijeva Tosca, 15. prosinca. U novoj godini slijedi obljetnica prikazivanja Verdijeva Rigoletta i to u četvrtak, 10. ožujka 2022., u čast 171 godine premijere od 1851. Ova će verzija biti prva produkcija Olivera Mearsa otkako je postao direktor The Royal Opere 2017.

Baletna sezona 2021/2022 uključuje i remek djelo Kennetha MacMillana, Romeo i Julija, klasičnu adaptaciju Shakespeareove drame, s upečatljivim dizajnom Nicholasa Georgiadisa i uz Prokofjevljevu glazbu, baš na dan zaljubljenih, 14. veljače 2022. Prijenos proslavljene produkcije Labuđeg jezera u možete pratiti 19. svibnja 2022.

Sezonu Kraljevske opere zaključit će proslavljena La Traviata Richarda Eyrea. Verdijeva prekrasna partitura sadrži neke od njegovih najnadahnutijih arija i dueta, koji kulminiraju nezaboravnim, srceparajućim završnim činom. Očekujemo ju 13. travnja 2022.

Prijenosi Royal Opera House doista su izvrstan razlog da najbolje od londonske kulturne scene doživite na velikom platnu i uz sjajno ozvučenje. Ukoliko to još niste doživjeli, vrijeme da isprobate i u to zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema te u CineStar kinima u Splitu (CineStar Joker), Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Osijeku, Varaždinu i Slavonskom Brodu.

Ulaznice su u prodaji, a za Orašara savjetujemo da mjesto osigurate već sada jer je spektakl koji mnogi tradicionalno ne propuštaju. Pogotovo sada, kad su mnogima čarolija teatra i kina odličan način da sanjaju, putuju te da namire dio apetita za kulturnim sadržajima.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori