Najdraži filmski glumci u popularnim televizijskim serijama

Najdraži filmski glumci u popularnim
televizijskim serijama

Fargo

Filmske zvijezde & TV serije

Da su kriminalističke i dramske serije posljednjih godina zavladale ne samo malim ekranima, već i hollywoodskom glumačkom scenom filmskih glumaca A liste nije više iznenađenja. Velika većina hollywoodskih glumaca okušala se u tijekom formatu, iako u najkraćim verzijama mini serija, a neke gledamo u sada već višegodišnjim sezonama serija. Kriminalistički i triler žanr nas je osvojio,  a izvedbe Ewana McGregora, Kirsten Dunst, Billy Bob Thorntona i na kraju Martina Freemana u sezonama serije Fargo bili su odličan početak i dobro utrti temelji za seriju koju upravo s velikom pozornošću gledamo – Oštri predmeti. Amy Adams nosi ovu triler priču u formatu mini serije. Zanimljivo je da je seriju režirao upravo Jean-Marca Vallée, poznat po režiserskom potpisu kod serije Male laži u kojoj su Laura Dern, Nicole Kidman i Reese Witherspoon imale glavne uloge, a Meryl Streep se pojavila u sporednoj.

Big Little Lies

Sharp Objects

Billions

Osim ovih snažnih glumica i njihovih snažnih likova, dva glumca koja smo najviše navikli gledati na velikom platnu nosili su dva jako različita, no podjednako interesantna serijala – Paul Giamatti kao Chuck Rhodes, državni tužitelj u seriji Billions i Benedict Cumberbatch kao najpoznatiji i najslavniji detektiv – i u knjigama, kinu i televiziji – Sherlock Holmes. Njima se pridružuje veliki Anthony Hopkins u seriji Westworld, dok smo Ramija Maleka gledali u super seriji Mr Robot, a podjednako (ako ne i mrvicu više, čisto zbog intrigantne teme) mu se veselimo u naslovnoj ulozi Freddyja Mercuryja u nadolazećem kino hitu Bohemian Rhapsody. Ovog ljeta na male ekrane je došla jako zanimljiva biografska krimi serija – A Very English Scandal. Glavnu ulogu ima Hugh Grant koji u seriji glumi političara Jeremyja Thorpea koji je vladao tabloidima 1970-ih godina zbog optužbi za organiziranje umorstva svog ljubavnika kojeg u seriji glumi Ben Whishaw. Granta smo navikli gledati u ulogama smušenih, šarmantnih i pomalo geekovskih likova, isključivo u filmu, tako da je ovo dvostruko iznenađenje.

A Very English Scandal

Za kraj moramo spomenuti dvije dame i veteranke filma i televizije – Jane Fonda i Lilly Tomlin koje su nas prošle jeseni i zime oduševljavale svojim ulogama u seriji Grace & Frankie. Čekamo sljedeću sezonu, a do tada, podsjetite se nekim od epizoda Farga ili Sherlocka Holmesa koliko su ovi glumci dobri u oba formata.

Grace & Frankie

Učitati još
Zatvori