Najbolji filmovi 2019. koje smo pogledali do sada

Najbolji filmovi 2019. koje smo
pogledali do sada

Nakon najvećih lovorika koje je mogao pokupiti Joker na Venecijanskom Filmskom Festivalu odlučili smo se prisjetiti nekoliko filmova koji su obilježili 2019. godinu i koji će sigurno biti u utrci za mnoge nagrade, posebno Oscara.

Nadjelja navečer odličan je trenutak za jednu filmsku večer, donosimo naš izbor najboljih filmova 2019., do sada.

Us

Od Oscarom nagrađenog vizionara Jordana Peela, autora velikog hita “Get Out” stiže nam originalni i provokativni horor triler o maloj afroameričkoj obitelji koja se nađi na meti okrutnih neznanaca koji izgledaju kao njihovi dvojnici.

Midsommar

Režiser Ari Aster je popularnu skandinavsku tradiciju Midsommar pretvorio u novu strašnu priču koja prati mladi par u posjeti jednom selu kako bi prisustvovali aktivnostima povodom ljetnog solsticija i slavlju koje se događa samo jednom svakih 90 godina. Naizgled idilična lokacija i divan početak ljeta pretvorit će se u istoimeni horor koji će im prirediti pripadnici poganskog kulta koji u selu obitavaju.

Trailer otkriva samo naznake strašnih događaja kojima će svjedočiti posjetitelji, a posebno je zanimljivo vidjeti horor koji se u cijelosti odvija usred bijelog dana, u naizgled idiličnoj seoskoj scenografiji okruženoj poljskim cvijećem. Pogledajte trailer i pripremite se za još jedno sablasno kino iskustvo.

Once Upon a Time… in Hollywood

Novi film Quentina Tarantina bio je praktički tek u povojima kada je već privukao svu pažnju publike i medija svojom temom. Radnja je smještena u Los Angeles 1969. godine i rađanje novog Hollywooda, a iako u centru pozornosti neće biti notorna ubojstva obitelji Manson, ova će povijesna tragedija služiti kao okosnica priče. Jednako kao što Inglorious Basterds nije bila priča o Hitleru, ali su usko povezani, tako ni Once Upon A Time In Hollywood nije priča o Charlesu Mansonu, već o glumcima koji se pokušavaju probiti na hollywoodskoj sceni.

Booksmart

Olivia Wilde iza sebe ima bogato glumačko iskustvo i nekoliko zapaženih redateljskih kratkometražnih filmskim uradaka i glazbenih spotova koji obećavaju mnogo za njezin redateljski dugometražni prvijenac koji u kino dvorane stiže krajem svibnja.

Uz Oliviu Wilde u ulozi redateljice, film Booksmart uključuje zvijezde komedije Katie Silberman i Susannah Fogel koje potpisuju scenarij, te glumačke zvijezde filmske indie scene Beanie Feldstein i Kaitlyn Dever u glavnim ulogama najboljih prijateljica koje na kraju srednje škole shvaćaju da su, fokusirane na zadaće i upad na željeni fakultet, propustile iskusiti onu drugu stranu tinejdžerskog života – tulume i kršenje pravila. Ako je suditi prema duhovitoj i živahnoj najavi, ovo će biti jedna od onih feel good komedija o odrastanju u kojoj će uživati baš svi.

Avengers: Endgame

Nakon razornih događaja u filmu Osvetnici: Rat beskonačnosti (2018.), svemir je u ruševinama. Uz pomoć preostalih saveznika, Osvetnici se ponovno okupljaju kako bi poništili Thanosove postupke i vratili red u svemir.

Učitati još
Zatvori