Dva nagrađivana crtana serijala na Netflixu u kojima ćete uživati sa svojim klincima

Dva nagrađivana crtana serijala na Netflixu u kojima ćete uživati sa svojim klincima

Netflix crtići Hilda
Hilda

Svi pamtimo crtiće iz svojeg djetinjstva, obično na rasporedu na nacionalnoj televiziji u rano jutro ili oko 19 sati, taman za buđenje i odlazak na spavanje – jedna ili dvije epizode i dosta. Kako je vrijeme odmicalo, dolazili novi TV kanali, pa danas i streaming servisi, baza crtića se znatno promijenila. Od sadržaja preko dostupne količine, danas se zaista teško snaći, pogotovo ako se s mališanom tek zakoračili u animirani svijet i tražite lijepu animaciju, edukativan sadržaj i ograničenje količine pogledanog.

Za razliku od TV kanala namijenjenih djeci gdje crtiće možete gledati non-stop ali njihov sadržaj ne možete kontrolirati, streaming servisi imaju prednost da ih možete ugasiti kad crtić završi. Vrlo vjerojatno će to dovesti do nekog oblika pregovora između vas i mališana, no čini mi se da je kontrola lakša.

Netflix crtići Puffin Rock
Puffin Rock

Lijepe crtane priče ostaju zauvijek, a na Netflixu smo pronašli dva nagrađivana crtana serijala koji vas sigurno neće razočarati.

Za najmlađe: Puffin Rock

Puffin Rock je irska dječja televizijska serija koja se izvorno emitirala u Irskoj i Velikoj Britaniji, a zatim je otkupljena i od strane Netflixa. Prati svakodnevne avanture ptica puffina, odnosno njorki, Oone i njenog mlađeg brata Babe te njihovih prijatelja na otoku Puffin na kojem žive. Poučne situacije, nježna animacija i glazba, te naracija poznatog glumca Chrisa O’Dowda bit će melem za oči i uši malenih i roditelja koji gledaju s njima.

Za malo starije (7+): Hilda

Hilda je britansko-kanadska animirana televizijska serija s fantastičnim elementima zasnovana na istoimenoj seriji grafičkih novela Lukea Pearsona. Crtić prati pustolovine neustrašive Hilde, djevojčice plave kose koja se, zajedno sa svojim ljubimcem jelenolisicom Twig, iz magične šume seli u grad Trolberg. To je početak uzbudljivih avantura gdje će se sprijateljiti s čak i najopasnijim čudovištima. Izvrsna animacija i pametna radnja svakako će zaokupiti maštu djece.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori