Nagrađivana predstava ‘Eva Braun’ vraća se u Teatar EXIT

Nagrađivana predstava ‘Eva
Braun’ vraća se u Teatar EXIT

Eva Braun 1

Za tjedan dana u Teatru EXIT  održat će se premijera obnovljene predstave Eva Braun. Premijera održat će se 9. ožujka u 19 sati u novootvorenom Studiju EXIT u Gundulićevoj ulici 37/1 te će se sljedeće izvedbe održati također u Studiju EXIT 10., 16. i 17. ožujka. Eva Braun, prema tekstu Stefana Kolditza, u režiji Edvina Liverića, svoju je premijeru imala 2001. godine, a od 9. ožujka 2018. ponovno će postati dio Exitovog repertoara.

Darija Lorenci u predstavi Eva Braun

Eva Braun poznata je kao žena koja je posljednjih 16 godina svog života provela uz Adolfa Hitlera. Do same njezine smrti, koja je još uvijek ostala zagonetna i oko koje su se ispleli razni mitovi, bila je u Hitlerovoj sjeni. Priča je to o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična. Ona je samo željela malo sreće! Ova predstava postavljena je kao demistifikacija jednog mita koji još i dan-danas golica razne izdavače i žutu štampu.

Dariji Lorenci dodijeljena je nagrada Zlatni lav za najbolju žensku ulogu na 2. Međunarodnom festivalu Komornog teatra Zlatni lav u Umagu te nagrada za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima.

 

Eva Braun 3

Učitati još
Zatvori