Na Netflix dolazi nova hit serija snimljena prema popularnoj knjizi “Sjena i kost”

Na Netflix dolazi nova hit serija snimljena prema popularnoj knjizi “Sjena i kost”

Netflixovim uspješnicama, snimljenima prema bestsellerima, uskoro će se pridružiti još jedna. Naime 23. travnja na ovaj streaming servis dolazi fantasy serija Sjena i kost, snimljena prema istoimenoj knjizi Leigh Bardugo.

Serijal The Grishaverse

Fantasy serije osobito su popularne posljednjih nekoliko godina, pa će tako i ova vjerujemo polučiti izniman uspjeh. Sami trailer serije u mjesec dana skupio je preko tri milijuna pregleda. Serijal The Grishaverse sastoji se od trilogije Sjena i kost, duologije Šest vrana te romana Jezik Trnja, Kralj Ožiljaka i Život Svetaca, a Netflix je otkupio prava za trilogiju Sjena i kost i duologiju Šest vrana. Prva sezona kreće s emitiranjem za nešto manje od mjesec dana.

Radnja serije smještena je u kraljevinu Ravka koja je podijeljena velikim Rasjedom u kojem se nalaze Volkri – čudovišta s kojima su stanovnice kraljevine u dugogodišnjem ratu. Glavna junakinja s posebnim moćima Alina, slučajno postaje članicom posebne specijalne jedinice Griša, pod vodstvom zagonetnog Mračnjaka, kojoj je cilj borba protiv zlih bića i spas kraljevstva. Knjiga je vrlo brzo postala omiljena u fantasy krugovima upravo zbog fantastičnih opisa mitskih bića, mistike, i dobro razrađenih likova, što će sudeći po traileru jednako krasiti i seriju. Dok čekamo premijeru, ovdje možete vidjeti trailer.

Foto: Shadow and Bone

Učitati još
Zatvori