Otvaranje najvećeg filmskog muzeja okupilo je pravu hollywoodsku kremu

Otvaranje najvećeg filmskog muzeja okupilo
je pravu hollywoodsku kremu

Vikend u Hollywoodu prošao je u znaku otvaranja novog muzeja Američke filmske akademije – Academy Museum of Motion Pictures. Jedan od najvažnijih projekata u režiji Akademije napokon je i službeno spreman i svoja vrata otvora prvim posjetiteljima 30. rujna. Iako je trebao biti otvoren još prošle godine, pandemija je odgodila takve planove.

Uoči otvaranja, na svečanu gala večer stigle su najveće filmske zvijezde koje trenutno predvode industriju koju će muzej slaviti. Od redatelja i producenata preko brojnih glumaca pa sve do glazbenika i drugih javnih ličnosti – red carpet vrvio je poznatnim licima.

Najveće zvijezde na gala večeri

Fashion izdanja s crvenom tepiha podsjećaju na ona s dodjela Oscara i nisu razočarala. Sophia Loren, Lady Gaga, Halle Berry, Nicole Kidman, Regina King, Adriana Lima i mnoge druge zvijezde izgledale su sjajno, a najbolja izdanja i najslavnija lica donosimo vam u nastavku.

Olivia Rodrigo
Tom Hanks i Rita Wilson
Katy Perry i Orlando Bloom
Halle Berry i Van Hunt
Kaia Gerber i Jacob Elordi
Sophia Loren
Adriana Lima
Nicole Kidman
Lady Gaga

Najiščekivaniji muzej na svijetu

Donosimo vam priču o muzeju koji će uskoro postati jedna od najvećih turističkih atrakcija u svijetu.

Za ljubitelje filma u cijelom svijetu ovo će biti jedna i jedina destinacija koju će htjeti posjetiti. Svojim otvaranjem, muzej će postati najveća takva institucija u SAD-u, ali i u svijetu, koja će biti posvećena filmskim umjetnostima i akterima u filmskoj industriji. Brojni programi i ekskluzivne izložbe približt će posjetiteljima kultne ličnosti u filmskoj povijesti i radove aktualnih genijalaca u industriji. Nagrađivani arhitekt Renzo Piano kreairao je muzej na čak sedam katova na kojima će se odvijati programi, eventi, brojne izložbe, prikazivati filmovi, a tu je u tematski kafić, muzejski suvenir shop.

Među prvim je izložbama koje se otvaraju ona s radovima Spikea Leeja koja će uključivati i brojne artefakte iz njegove osobne kolokecije. Kultni film iz 1939. godine, The Wizard of Oz, muzej će iskoristiti kao za izložbu odnosno program o raznim disciplinama u snimanju filma – od castinga, kostimografije, scenografije, montaže zvuka pa sve do slavnih izvedbi. U muzeju će odmah biti predstavljene posebne vizualne instalacije redatelja Pedra Almodovara i drugih slavnih imena iz svijeta filma i filmske glazbe, a za one kojima su Oscari vrhunac godine – postojat će posebna prostorija u kojoj će gosti moći uroniti u simulaciju dodjele Oscara u Dolby Theatreu. Tu je i stalna postava koja će se redovito ažurirati, ispunjena kultnim artefaktima iz povijesti filma kao što su crvene cipelice iz The Wizard of Oz i scenarij Gregoryja Pecka za To Kill a Mockingbird. Očekuje nas i mali milijun virtualnih događanja koja će muzej organizirat i jedno je sigurno – ovo je najuzbudljiviji projekt iz filmske industrije!

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori