Možete li vjerovati da je prošlo 50 godina od legendarnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”?

Možete li vjerovati da je prošlo 50 godina od legendarnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”?

tko-pjeva-zlo-ne-misli

Možete li vjerovati da je prošlo 50 godina od legendarnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”? Upravo tim povodom u ponedjeljak, 26.10. u kinu Tuškanac održat će se predstavljanje knjiga Tko pjeva zlo ne misli: Knjiga snimanja (HDA, 2020) i Tko pjeva zlo ne misli: 50 godina poslije (HFS, 2020) uz projekciju legendarnog filma.

Tko pjeva zlo ne misli – 50 godina kasnije

Na Dan audiovizualne baštine u kinu Tuškanac na promociji knjige sudjelovat će brojni akteri i ekipa koja je na neki način povezana s filmom. Mirjana Bohanec-Vidović, operna pjevačica i glumica (Ana Šafranek u filmu), Ranko Mitić, asistent snimatelja u filmu, Tomislav Žganec, glumac (mali Perica u filmu), Vinko Brešan, filmski redatelj, Mario Kozina, filmski kritičar, Mladen Burić, filmski redatelj i arhivist i Diana Nenadić, filmska kritičarka. Nakon promocije dvije knjige moći ćemo uživati u ovom bezvremenskom filmskom klasiku na velikom platnu.

tko-pjeva-zlo-ne-misli

Bezvremenski klasik

Jedan od najgledanijih hrvatskih filmova u režiji Kreše Golika, snimljen je prema antologijskoj prozi “Iz dnevnika maloga Perice” zagrebačkog pjesnika i pripovjedača Vjekoslava Majera. Osim što je vizualno predivan, prirastao je srcu brojnih generacija Zagrepčana i po omiljenim citatima iz filma koji se i dan danas koriste.

Ako se kojim slučajem trebate prisjetiti, radnja prati mladu i privlačnu Anu Šafranek koja osjeća da vene u braku sa svojim mnogo starijim mužem Franjom. Prilikom izleta u Samobor srce joj svojim kavalirskim gestama i očitom naklonošću razgali elegantni gospodin Fulir. On ju uskoro posjeti u njezinu zagrebačkom stanu i izjavi joj ljubav. Istovremeno, u Fulira se zagleda Anina starija sestra Mina, neugledna usidjelica. Franjo se dosjeti da bi bilo zgodno Fulira oženiti s Minom, što se nimalo ne svidi Ani. Svjedok tih ljubavno-obiteljskih peripetija je mali Perica, sin Šafranekovih… Radnja filma odvija se početkom druge polovice tridesetih godina dvadesetog stoljeća u Zagrebu i okolici.

Ulaz na promociju knjige kao i na projekciju filma je besplatan, a organizatori napominju da će se odviti prema svim epidemiološkim mjerama. Vidimo se prek’ kod Žnidaršića.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori