Možda mu ne znate ime, no glumac Michael Stuhlbarg upravo ima procvat karijere

Možda mu ne znate ime, no glumac Michael
Stuhlbarg upravo ima procvat karijere

Call Me By Your Name

Call Me By Your Name

Gdje smo gledali Michaela Stuhlbarga?

Tijekom ovogodišnje sezone dodjela filmskih nagrada nismo mogli ne zamijetiti odlične izvedbe glumca Michaela Stuhlbarga – u ulozi oca u filmu Call Me By Your Name te u ulozi ruskog špijuna i znanstvenika u filmu The Shape of Water. Ovaj prvenstveno kazališni umjetnik svoju karijeru počeo je u njujorškom kazalištu, tijekom svog studija na prestižnom Juilliardu. Michael Stuhlbarg glumi je mnoge sporedne uloge i kada zamijetimo ovog glumca na početku filma ili serije, znamo da slijedi dobra uloga – no najčešće uz njegov lik dolazi i ona svima poznata rečenica – znaš, to je onaj super glumac koji je glumio tog i tog i tom i tom filmu! Ime mu ne pamtimo.

Tu grešku svi mi trebamo ispraviti odmah, sada. Zapamtite ga, nije teško – Michael Stuhlbarg. To je onaj odličan glumac kojeg pamtimo po ulozi Syja Feltza u 3. sezoni serije Fargo, Dr. Nicodemusa Westa u filmu Doctor Strange, Georgea Yeamana u filmu Lincoln, Lewa Wassermana u filmu Hitchcock, Dr. Flickera u filmu Blue Jasmine, po ulozi Andyja Hertzfelda u filmu Steve Jobs, agenta Halperna u filmu Arrival dok je u filmu Trumbo glumio jednu od značajnijih uloga, onu Edwarda G. Robinsona, i to rame uz rame s Bryanom Cranstonom.

Call Me By Your Name

Call Me By Your Name

Call Me By Your Name

Call Me By Your Name

Call Me By Your Name, The Shape Of Water & Post

Zapamćen je i po svojoj ulozi Arnolda Rothsteina u popularnoj seriji Boardwalk Empire gdje se njegov lik pojavljuje u 48 od 57 epizoda tijekom pet sezona. Po svemu nabrojanom, Michael Stuhlbarg glumac je kojeg smo stvarno imali priliku gledati u mnogim vrhunskim televizijskim i filmskim ostvarenjima. Veliku priliku u svojoj karijeri Stuhlbarg imao je s filmom A Serious Man, braće Coen, 2009. godine gdje je imao glavnu ulogu Larryja Gopnika, profesora fizike kojemu se život promijeni kroz nekoliko iznenadnih događaja.

Sada, devet godina nakon tog velikog breakthrougha, Stuhlbarg sa svojih 49 godina uživa uspjeh filmova u kojima ga gledamo ove godine, a radi se o vrhunskim ostvarenjima – Call Me By Your Name, The Shape Of Water, a gledat ćete ga i u filmu Post. Sve do jednoga su to filmovi koji su briljirali na dosadašnjim dodjelama filmskih nagrada i koji su nominirani za Oscare. Iako ga hvale mnogi kritičari, i publika ga voli, on s ovim ulogama još nije zaradio nominaciju prestižnih nagrada, a nekako se Golden Globesima ne može oprostiti što nije (barem) nominiran u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

A Serious Man

A Serious Man

Steve Jobs

Steve Jobs

Iako se ne uklapa u kategoriju tipičnih hollywoodskih glumaca, ovaj glumac grabi po zahtjevnim i kompleksnim ulogama i pomalo i potiho krade centar pozornosti onim razvikanijim ulogama i glumcima. Ako još niste sigurni u njegov nadolazeći uspjeh, samo pogledajte ova tri filma koja su trenutno u kinima – tri posve različite karakterne uloge, a svaka ne samo kreirana bez zamjerke, mane i greške, već oživljena na punokrvan, briljantan način.

The Shape of Water

The Shape of Water

Fargo

Fargo

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire

Trumbo

Trumbo

Učitati još
Zatvori