Motovun putuje: predstavljen je program festivala u nešto drugačijem izdanju

Motovun putuje: predstavljen je program
festivala u nešto drugačijem izdanju

Motovun Film Festival zbog epidemiološke situacije ove se godine ne održava u uobičajenom obliku te su organizatori odlučili festival povesti na put od četrdesetak dana tijekom kojih će gostovati u nizu gradova.

Motovun izvan Motovuna

Ako ne možemo pozvati ljude u Motovun, možemo Motovun dovesti k njima”, rekao je direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković na konferenciji za novinare u Laubi – Kući za ljude i umjetnost. Odlučili smo festival povesti na put od četrdesetak dana, dodao je, najavivši da će festival početi u Motovunu 30. srpnja, a završiti u Kući za ljude i umjetnost – Lauba u Zagrebu od 26. kolovoza do 6. rujna. Mirković je naglasio da će pedesetak dugih i kratkih filmova provesti gradovima Istre, a zatim u dijelu Hrvatske. “Cilj nam je da filmovi dođu do svih ljudi koji vole festival”, istaknuo je, napomenuvši da su sve planove morali mijenjati nekoliko puta.

Raznovrstan program

Selektorica glavnoga programa Milena Zajović istaknula je da unatoč nepovoljnim uvjetima nude raznovrstan program. Ima tu naslova od Čilea, Australije i Južne Afrike do našeg najbližega susjedstva, napomenula je Zajović i dodala da festival donosi izbor dobrih naslova iz srednje, istočne Europe i Balkana. Ocijenila je da će na festivalu biti pametnih komedija i zahtjevnoga arta, dobroga žanrovskog filma i malih realističkih drama.

Po riječima selektorice programa Motovunski kratki Inje Korać, moći će se pogledati 24 filma u glavnoj konkurenciji, koji su odabrani od 674 pristigle prijave. Napomenula je da će biti prikazano šest regionalnih filmova te još 14 naslova iz udaljenijih dijelova Europe te po jedan film iz Izraela, Irana i SAD-a te jedan iz Francuske Gvajane.

Motovun putuje

Motovun film festival 2020. održava se pod naslovom “Motovun putuje“, a prema trenutačnom planu počinje 30. srpnja u Motovunu. Slijedi gostovanje u Splitu 30. i 31. srpnja te u Zagrebu na Ljetnoj pozornici od 31. srpnja do 3. kolovoza. Festival je u Dubrovniku od 1. do 7. kolovoza, u Šibeniku 5. kolovoza, u Rijeci od 6. do 8. kolovoza te u Kostreni 10. i 11. kolovoza. Na istarskoj turneji tijekom kolovoza festival gostuje u Vrsaru, Rovinju, Vodnjanu, Balama, Svetvinčenatu i Kaštelir Labinci. Cijeli repertoar filmova prikazat će se u zagrebačkoj Laubi od 26. kolovoza do 6. rujna, a na kraju festivala dodijelit će se nagrade.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori