Miniserija prema romanima J. K. Rowling stiže na HBO

Miniserija prema romanima J. K.
Rowling stiže na HBO

Spisateljica J. K. Rowling postala je planetarno poznata po svojoj Harry Potter sagi, koja se pretočila čak i na filmska platna (dodatno u obliku serijala Čudesne zvijeri) te na kazališne daske u obliku svojevrsnog nastavka na sam epilog posljednje knjige. No kako je sama priznala, njena je želja bila vratiti se pisanju prije momenta gdje je slava preuzela glavnu riječ te je zato 2013. pod pseudonimom Robert Galbraith objavila prvi kriminalistički roman iz serije o detektivu Cormoranu Strikeu. Ideja je bila objaviti tri knjige prije nego što se otkrije tko stoji iza imena, no J. K. Rowling je otkrivena već nakon prvog nastavka što je opet serijal katapultiralo u zvjezdane sfere i sve bestseller liste.

Godinu nakon The Cuckoo’s Calling, objavljen je The Silkworm, a 2015. i Career of Evil. J. K. Rowling pod pseudonimom nastavlja pisati kriminalističke romane, a prve su tri knjige prošle godine pretvorene u miniseriju na kanalu BBC. Serija zasad ima 7 epizoda podijeljenih u dvije sezone, a hoće li biti snimljena i treća ovisi o J. K. Rowling i kada će napisati nove knjige o Cormoranu Strikeu.

Strike (C.B. Strike)

Miniserija Strike prati ratnog veterana, a sada privatnog detektiva, Cormorana Strikea (Tom Burke) koji uz pomoć svoje revne tajnice Robin Ellacott (Holliday Grainger) djeluje iz malog ureda u londonskoj Denmark Street. Iako ranjen i fizički i psihički, Strikeov jedinstven uvid i pozadina istražitelja vojne policije pokažu se presudnima u rješavanju složenih zločina koji su zbunili policiju.

Svih sedam epizoda serije će putem video streaming usluge HBO GO biti dostupne od 1. lipnja, a na Cinemax kanalu premijera će biti 2. lipnja u 20:50 h. Pogledajte trailer!

Učitati još
Zatvori