Netflixov novi ‘true crime’ film jedan je od najšokantnijih dosad

Netflixov novi ‘true crime’ film
jedan je od najšokantnijih dosad

Ima nešto čemu je nemoguće odoljeti u true crime serijama ili dokumentarcima. Iako govore o zastrašujućim spletkama i događajima, takve nam serije i filmovi pružaju bizarno intrigantan pogled u umove kriminalaca i pozadinske priče prepune šokantnih podataka. True crime žanr danas je postao opsesija, kako publike tako i produkcijskih kuća koje znaju da takav proizvod uvijek ‘pali.’ U početku je true crime bio definiran s poluistinitom pričom, romansiranim verzijama, glamurizacijom i aluzijama da bi sada postao ravnopravan žanr kojim se propituju sustavi, pravosuđe, psihologija i zakoni.

Posljednjih godina, popularnost true crime žanra dosegnula je vrhunac lansiranjem na streaming servise poput Netflixa. Upravo nam Netflix donosi novi true crime film koji nećete moći preskočiti.

Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes

Jedna od najpopularnijih tema unutar true crime žanra bez sumnje su, serijske ubojice. U posljednjih nekoliko godina, kroz serije i filmove imali smo prilike upoznati pomaknute umove nekih od najjezivijih likova i najstrašnijih priča. Ted Bundy i Richard Ramirez samo su neki od serijskih ubojica o kojima danas znamo više nego zapravo trebamo.

Sada, Netflix nam donosi novi true crime dokumentarac koji je bez sumnje jedan od njegovih najjezivijih i najstrašnijih dosad – Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes. U središtu priče nalazi se serijski ubojica Dennis Nilsen. U razdoblju od 1978. do 1982. godine, Dennis je u Londonu ubio najmanje dvanaest mladih muškaraca, a cijela priča ispričana je kroz klasične intervjue s policijskim službenicima koji su radili na slučaju, ali i iz perspektive Dennisa Nilsena. Kao najbizarniji narator svog života, Dennis je u zatvorskoj ćeliji na kazete snimio više od 250 sati audio zapisa u kojem govori o svom životu i ubojstvima.

Iza Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes dokumentarca stoji ekipa zaslužna za još jednu Netflix true crime uspješnicu, Don’t F**K with Cats: Hunting An Internet Killer. U nastavku donosimo trailer, a ovaj jezivi novi true crime dokumentarac možete odmah i pogledati na Netflixu.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori