Novi Mean Girls napokon stiže i u naša kina. Evo kad ćemo ga moći gledati
Novi Mean Girls napokon stiže i u naša kina. Evo kad ćemo ga moći gledati

Novi Mean Girls napokon stiže i u naša kina.
Evo kad ćemo ga moći gledati

Get in loser, we’re going to watch the new Mean Girls movie! Kultni film iz 2004. godine, ali ovaj put u obliku mjuzikla napokon je tu. Mean Girls: Musical u američka kina stigao je 12. siječnja, dvadeset godina nakon originala. A sada napokon znamo kada stiže i u naša kina!

mean girls musical
mean girls musical

Kultna teen komedija

Mean Girls zasigurno je jedna od najkultnijih teen komedija ikad, a pogotovo ranih 2000-tih, eru koju je definirala. Također, jedan od najcitiranijih filmova čije citate znaju svi. Film je napisala poznata komičarka Tina Fey, a producirao Lorne Michaels, kreator legendarne skeč serije Saturday Night Live. Film prati tinejdžerku Cady Haron, koja se iz Afrike preseli u SAD te po prvi put pohađa srednju školu. Ubrzo se sprijatelji s The Plasticsima, tri najpopularnije cure u školi. Napravi grešku kad se zaljubi u Aarona Samuelsa, bivšeg dečka Regine George koja je glava Plasticsa.

Film je proslavio it djevojku 2000-tih, Lindsay Lohan, ali i Rachel McAdams i Amandu Seyfried koje su kasnije izgradile uspješne karijere.

mean girls musical
mean girls musical

Znamo da vam vjerojatno nismo trebali objašnjavati radnju Mean Girlsa jer ne postoji osoba koja nije gledala film, no jako se veselimo ponovno tu istu priču gledati u novom ruhu. Mean Girls: Musical ipak nije nova stvar. Još od 2018. se izvodio kao predstava na Broadwayju te je ispisao 833 izvedbe. Predstava se prestala izvoditi 2020. zbog pandemije koronavirusa, ali sada se vratila i to u obliku filma.

Renee Rapp, koju smo gledali u seriji Sex Lives of College Girls te koja je na Broadwayju glumila Reginu George reprizirat će svoju ulogu. Angourie Rice, poznata po Spider-Man filmovima, glumit će Cady, Bebe Wood Gretchen, a indijska glumica Avantika Karen. Glumica Auli’i Cravalho, koja je posudila glas Moani, glumit će Janis. U mjuziklu će se još pojaviti i Jon Hamm, Busy Phillips, Jenna Fisher i Ashley Park. Jedini glumci koji će reprizirati svoje uloge iz 2004. su Tina Fey kao profesorica matematike te Tim Meadows kao ravnatelj škole.

Film je prvotno trebao biti objavljen na Paramount+ platformi, no odlučili su ga ipak pustiti u kinima, očekujući da će biti box office hit. U Hrvatskoj ćete ga moći pogledati u CineStar kinima od 8. veljače, a pretpremijera će biti dan prije.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori