Divna vijest! Zagreb film poklanja omiljeni serijal ‘Mali leteći medvjedi’

Divna vijest! Zagreb film poklanja omiljeni serijal ‘Mali leteći medvjedi’

Prekrasno iznenađenje za najmlađe, ali i za mnoge nostalgičare među nama. Zagreb film na svom YouTube kanalu poklanja besplatno serijal ‘Mali leteći medvjedi.’

“Sada se Zagreb film potrudio razveseliti najmlađe pa se na YouTube kanalu može pogledati i 31 epizoda Malih letećih medvjeda u ukupnom trajanju od 730 minuta. Riječ je o jednoj od najuspješnijih hrvatskih crtanih serija nastaloj u koprodukciji Zagreb filma i CinéGroupea koja kombinira fantastične pustolovine u realističnom okruženju”, objavili su na službenoj Facebook stranici.

“Razni crtani medvjedići dječji su miljenici već godinama, ali do ovog serijala nikad nisu bili zamišljeni medvjedići s krilima, njihova vrsta bi se mogla opisati kao nešto između leptira i medvjeda. Ta malena krila, koja našim likovima omogućuju let, dodaju novi misterij medvjedićima i još više produbljuju dječju maštu. Ekološke teme svake epizode omogućuju djeci da postanu svjesna važnosti zaštite okoliša, a uz to roditeljima se pruža prilika s djecom raspraviti o tim temama i ohrabriti ih na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svijet oko nas. Serija je pravi je primjer tople “starinske animacije”, odnosno stvaranja i bojanja rukom i kistom. Autori, začetnici i kreatori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić, a počela se proizvoditi još 1988. godine.”

Zagreb film na svom YouTube kanalu već je objavio brojne animirane klasike pa i Oscarom nagrađenog ‘Surogat’ Dušana Vukotića.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori