Izdvojili smo šarmantne ljubavne filmove na Netflixu koji nisu potpuni cringe

Izdvojili smo šarmantne ljubavne filmove na
Netflixu koji nisu potpuni cringe

Netflixove serije više su puta izazvale pravi spektakl u društvu i dodjelama nagrada. Filmovi, izuzevši oskarovske kapitalce kojima se Netflix posljednjih godina počinje sve više bavi, rijetko su kad ostvarili sličan uspjeh. Posebice u kategoriji ljubavnih komedija ili drama. Bujica klišeja i već viđenih scenarija često zarade Netflixovoj filmskoj produkciji tek četvorke ili petice na IMDB-ju.

U toj se hrpici ipak pronađe koji zaista dobar film. Izdvojili smo najljepše ljubavne filmove na Netflixu, bilo da su drame ili komedije, koje neće u vama izazvati cringe, a pritom ćete uživati u filmu.

The Half of It

‘The Half of It’ je u svibnju oduševio filmske kritičare i publiku koja guta teen i young adult žanr. Inteligentna tinejdžerska komedija istovremeno ima sve one elemente klasičnih ljubavnih teen priča, ali sa skroz šarmantnim i orginalnim twistom.

U glavnim su ulogama Leah Lewis i Daniel Diemer koji pokušavaju osvojiti istu djevojku. Paul (Diemer) je netipični ‘jock’ u školi koji zaposli Ellie (Lewis) da umjesto njega piše ljubavna pisma simpatiji Aster (Alexxis Lemire). Kako se njihovo prijateljstvo razvija, tako Ellie shvaća da i ona ima osjećaje za istu djevojku.

To All The Boys I’ve Loved Before

Malo koji film je ove godine podigao toliko prašine kao Netflixov original To All The Boys I’ve Loved Before, tinejdžerska romantična komedija koja je postala jedna od najvećih uspješnica ovog streaming diva u 2018. što se tiče originalnog sadržaja.

Priča snimljena prema istoimenom romanu Jenny Han prati Laru Jean Covey i njen ljubavni život koji igrom slučaja od potpuno nepostojećeg dovede do lažne veze s najpopularnijim dečkom u školi, Peterom Kavinskyjem.

Tramps

‘Tramps’ se premijerno prikazao na filmskom festivalu u Torontu, a zatim je 2017. izašao na Netflixu nakon što ga je streaming div otkupio pod Netflix Original kategorijom. Radnja prikazuje kuhara Dannyja koji jedva uspijeva spojiti kraj s krajem i živi s obitelji u Queensu.

Ellie, s druge strane, se vraća u New York kako bi obavila male krimi poslove na nagovor druge osobe. Danny jedne večeri dobije zadatak da se umjesto svog brata nađe s vozačicom (Ellie) i donese kovčeg, zatim moraju doći na određene lokacije i zamijeniti jedan kovčeg za drugi. Međutim, kad dođe do greške, njih se dvoje nađu u cijelom nizu problematičnih avantura za vrijeme kojih se, naravno, zaljubljuju.

Set it Up

Zoey Deutch, Glen Powell, Lucy Liu i Taye Diggs protagonisti su filma koji je sve što očekujete od američke romantične komedije. Ima simpatični humor, spletke, otkačene likove i pomalo očekivanu ljubavnu priču. Ipak, za razliku od mnogih sličnih komedija na Netflixu, ova je dobila relativno pozitivne ocjene kritičara i publike!

Harper i Charlie rade u istoj korporaciji i oboje im život zagorčavaju frustrirani šefovi. Nakon seanse žaljenja, sine im ideja kako bi sve bilo lakše kad bi se njezina šefica Kristen i njegov šef Richard – zaljubili. Tu počinje ‘set up’ u kojem će ih dočekati niz iznenadnih situacija, a u filmu se pojavljuje i Pete Davidson.

Someone Great

Ginu Rodriguez obožavali smo u seriji ‘Jane the Virgin’ pa smo, očekivano, jedva čekali njezin novi projekt. ‘Someone Great’ izašao je prošle godine i Rodriguez se u filmu pridružuju Lakeith Stanfield, Brittany Snow i DeWanda Wise. Izuzetno zabavan, šarmantan i dirljiv film govori o mladoj novinarki koja zbog poslovne ponude odlučili preseliti u San Francisco, ali zbog toga mora završiti vezu od čak 9 godina.

Zadnju noć u New Yorku želi provesti u društvu otkačenih najboljih prijateljica u provodu života. Ipak, ne očekuje pravi emotivni roller coaster koji ju očekuje. Iako je zadobio miješane reakcije, ‘Someone Great’ uspijeva oduševiti s izvrsnom glumačkom postavom i realnim, relateable momentima.

Our Souls at Night

‘Our Souls at Night’ jedna nam je od najdražih Netflixovih originalnih produkcija. Drama koja se temelji na istoimenom romanu Kenta Harufa u glavnim ulogama ima legendarnu Jane Fondu i Roberta Redforda. Prikazan je na filmskom festivalu u Veneciji 2017. godine nakon čega je kritika odmah nahvalila Fondinu i Redfordovu dinamiku, posebice izvedbu slavne glumice te režiju.

Radnja prikazuje Addie Moore i Louisa Watersa, udovicu i udovca koji godinama žive jedan pored drugog i nemaju apsolutno nikakav odnos. Ipak, kad Addie odluči pitati Louisa da provedu jednu potpuno nevinu noć zajedno, tek toliko da se otmu samoći koju osjećaju, stvari se potpuno okrenu.

All the Bright Places

Ako ste raspoloženi za teen romantičnu dramu onda na Netflixu možete pogledati relativno novi film All the Bright Places koji je izašao krajem veljače. Temelji se na istoimenom romanu Jennifer Niven u kojem se dvoje tinejdžera upoznaju u ključnom životnom trenutku za oboje.

U njihovom se odnosu počinju kristalizirati utjecaji mentalnih bolesti na život pojedinaca, posebice kod lika Theodorea Fincha (Justice Smith), ali i emocije onih koji ih vole. Izvrsna Elle Fanning i Justice Smith prenijeli su tako na ekran dirljivu ljubavnu priču.

Marriage Story

Ljubavni i obiteljska drama bila je jedan od najvećih kandidata za Oscara ove godine. Tako je neophodno dodati kako je ‘Marriage Story’ sasvim druga kategorija filma od svih gore navedenih. Noah Baumbach napisao je i režirao zanimljivu priču o paru koji se razveo, no koji pokušava zadržat obitelj na okupu. Scarlett Johansson i Adam Driver interpretirali su sve one faze tijekom rastave, trenutke koji su doveli do te odluke, kao i raskol između sudskih procesa koji ih snađu i njihovih želja i emocija koje još uvijek postoje.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori