Vodimo vas na još jednu genijalnu predstavu Ljetnih noći Teatra Exit

Vodimo vas na još jednu genijalnu
predstavu Ljetnih noći Teatra Exit

Ove subote, 4. kolovoza, u divnom prostoru Muzeja za umjetnost i obrt održat će se predstava Taksimetar. Predstava donosi priču što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo. U predstavi igraju Zijad Gračić i Robert Budak, dok režiju potpisuje Matko Raguž, a tekst Goran Vojnović.

Taksimetar

Autor predstave, Goran Vojnović rođen je u Ljubljani 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani te je jedan je od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije. Njegova prva dva romana Čefuri raus! (2008.) i Jugoslavija, moja domovina (2011.) osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne kazališne adaptacije. Za roman Čefuri raus! dobio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik. Autor je dugometražnih filmova Piran – Pirano (2010.) i Čefuri raus! (2013.) te više kratkih filmova.

Sretnik ili sretnica koji se do 03. kolovoza u 9 sati ujutro jave na ifeellucky@journal.hr sa svojim imenom i prezimenom te u predmet maila napišu Taksimetar imaju mogućnost osvojiti dvije ulaznice. Također, kako biste ih bili u prilici osvojiti, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti nekoga tko bi isto volio sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Tatjani Potatko!

Učitati još
Zatvori