Kreću Ljetne noći Teatra EXIT, do rujna uživamo u predstavama na predivnim lokacijama
Kreću Ljetne noći Teatra EXIT, do rujna uživamo u predstavama na predivnim lokacijama

Kreću Ljetne noći Teatra EXIT, do rujna uživamo u predstavama na predivnim lokacijama

Petak pred nama rezerviran je za otvaranje ovogodišnje, 13. po redu manifestacije Ljetne noći Teatra EXIT. I ove se godine održavaju u dva dijela. Prvi dio trajat će od 30. lipnja do 4. kolovoza, a drugi dio od 2. do 10. rujna. Ove godine manifestacija se neće, kao do sada, održati u Muzeju za umjetnost i obrt zbog njegove sveobuhvatne konstrukcijske obnove. Međutim, organizatori su za publiku pronašli nove prostore u kojima će moći uživati u izvrsnim predstavama pod noćnim nebom.

Brojni naslovi na nekoliko lokacija

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT bit će izvedeno sveukupno 40 izvedbi i 22 različita naslova. Predstave će se održati na pet različitih lokacija: krovna terasa Centra mladih Ribnjak, dvorište Arheološkog muzeja, Studio EXIT, Dvorana F22 i Mjesni odbor Voćarska. Manifestaciju u četvrtak 30.6. otvara Zijah A. Sokolović svojom kultnom životnom komedijom CABAres CABArei. Ona će biti izvedena u predivnom dvorištu zagrebačkog Arheološkog muzeja.

Zanimljiva gostovanja

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT kao što su Realisti, Kako misliš mene nema?!, Cabaret – koncert za žlice i gitaru,  GospOUdinNOUbadi, Münchhausen, Fešta, Mala čuda, SHAKEspeare na EXit, Voliš li me?, Susjed, Na rubu pameti. U sklopu manifestacije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivih gostovanja, a novost su i izvedbe predstave za najmlađe I drvo je bilo sretno koja će igrati u jutarnjem terminu. Već tradicionalno, na Ljetnim noćima svoj talent i umijeće pokazat će mladi glumci sa Zagrebačke Akademije dramske umjetnosti. Oni će se ove godine, pod mentorstvom prof. Bobe Jelčića, predstaviti sa Čehovljeve Tri sestre 4. srpnja u Studiju EXIT.

Najbolje od regionalnog kazališta

Prvo regionalno gostovanje rezervirano je za Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru. 14. srpnja u Dvorani F22 gostuje s predstavom Ja od jutra nisam stao autorice Une Vizek u režiji Dražena Krešića. Dan poslije, 15. srpnja, također u Dvorani F22, publika će imati priliku pogledati nagrađivanu predstavu Bosanska kraljica prema tekstu Marice Petrović. Predstava je nastala u produkciji Teatra Kabare Tuzla, Matice hrvatske Tuzla i Akademije dramske umjetnosti Tuzla. 20. srpnja u Dvorani F22 posjetitelje očekuje gostovanje predstave A Poor Player (Bijedan glumac) u izvedbi Filipa Krenusa, glumca s londonskom adresom. Predstava je nastala u produkciji dubrovačkog festivala Midsummer Scene i bit će izvedena na engleskom jeziku.

Drugi dio Ljetnih noći Teatra EXIT početkom rujna rezerviran je za predstave SHAKEspeare na EXit, GospOUdinNOUbadi, Kako misliš mene nema?!, novu predstavu radnog naslova Shakersi i gostujuću predstavu Hoerspiele – mala igra za slušanje (i gledanje).

Foto: Pexels, Facebook

Učitati još
Zatvori