Imamo super ideje koje filmove večeras pogledati – od novih kino hitova do poslastica na TV-u

Imamo super ideje koje filmove večeras pogledati – od novih kino hitova do poslastica na TV-u

Ako ste među onima od nas koji nedjelju uvijek vole provesti zavaljeni u udobnu fotelju kina ili pak kod kuće, imamo nekoliko jako dobrih filmskih ideja. U kina su proteklih dana stigli novi filmovi, redom blockbusteri koji obaraju rekorde gledanosti i čije smo premijere dugo iščekivali. Međutim, čak i ako kokice odlučite ispeći kod kuće – uz Netflixu i televizijski program večeras možete imati skroz zabavnu filmsku večer.

A Quiet Place II

Nastavak megapopularnog horora postavio je rekord za najuspješniju filmsku vikend premijeru u SAD-u otkad je počela pandemija. U samo tri dana film je zaradio nevjerojatnih 48 milijuna dolara! Priča se nastavlja nedugo nakon događaja iz prvog dijela u kojem smo upoznali mutirajuća čudovišta koja na najmanji mogući šum odmah napadaju smrtonosnom silom. Nakon smrtonosnih događaja kod kuće, obitelj Abbott se u sadašnjosti mora suočiti sa strahotama vanjskog svijeta dok nastavljaju svoj borbeni opstanak u tišini. Prisiljeni da se upuste u nepoznato, brzo shvate da stvorenja koja love zvukom nisu jedine prijetnje koje vrebaju izvan pješčane staze. Trenutno ga možeo pogledati i u našim kinima.

Conjuring: The Devil Made Me Do It

U kina je stigao treći nastavak hit horor franšize The Conjuring. Ponovno pratimo bračni par Ed i Lorraine Warren koji istražuju paranormalne pojave, a ovoga puta suočeni su s još jednom zastrašujućim spletom događanja. Jedan od njihovih senzacionalnijih slučajeva započinje borbom za dušu jednog mladića i odvodi ih daleko od svega što su ikad prije vidjeli, a prvi put u povijesti SAD-a, optuženik za ubojstvo kao obranu će navesti opsjednutost demonom.

Breaking Boundaries: The Science of Our Planet

David Attenborough desetljećima osvaja publiku svojim pristupom prirodi i čovjekovoj ulozi u njoj. Nakon što nas je prošle godine dirnuo dokumentarcem, na Netflixu je izašao njegov novi film. Breaking Boundaries je još jedan dokumentarni film o utjecaju čovječanstva na planet i koracima koje moramo poduzeti kako bismo spasili ono što je ostalo od prirode i sami sebe. Film je dostupan na Netflixu!

Profile

U kina je nedavno stigao neobičan film Profile koji se odvija u potpunosti u virtualnom prostoru. Režiju potpisuje redatelj Timur Bekmambetov, a u pitanju je triler o novinarki na tajnom zadatku kojoj je cilj razotkriti aktivnosti Islamske Države na društvenim mrežama. Proučava proces regrutacije i radikalizacije mladih djevojaka i žena, a čitavo smo vrijeme na vršcima prstiju zbog osjećaja neizvjesnosti i situacija s kojima se novinarka susreće. Film je snimljen po istinitom događaju zbog čega ga još više želimo pogledati.

Savages

Savages

Krimi dramu krcatu hollywoodskim zvijezdama, kao što su Taylor Kitsch, Blake Lively, John Travolta, Benicio Del Tro, Uma Thurman, Salma Hayek i drugi, potpisuje oskarovac Oliver Stone. Sve se vrti oko uspješnih dilera i uzgajivača marihuane, Bena i Chona (Aaron Taylor Johnson, Kitsch) čiji biznis cvjeta. Međutim, kad se u njihov posao umiješa poznati i opasni narko-kartel, morat će spašavati vlastitu, ali i živu glavu žene koju oboje obožavaju.

The Big Lebowski

Svaki lik u ovom filmu ima horde svojih obožavatelja. Nakon dolaska u kina, The Big Lebowski je instant stekao kultni status, iako je podbacio na kino blagajnama. Film, poznat po svojim svojstvenim likovima, nadrealnim sekvencama snova, nekonvencionalnom dijalogu i eklektičnom soundtracku, postao je kultni klasik te prozvan “prvim kultnim filmom internetske ere”. Ovaj klasik odsad možemo pogledati na Netflixu.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori