Lazy Sunday: Idealna je prilika da pogledate neki od ovih pet najbolje ocijenjenih filmova koje možete streamati

Lazy Sunday: Idealna je prilika da pogledate neki od ovih pet najbolje ocijenjenih filmova koje možete streamati

Na redu je još jedno izdanje Lazy Sunday rubrike unutar koje vam donosimo najbolje filmske ideje za provesti nedjelju. Ovog smo puta odabrali pet izvrsnih filmova koji na IMDb-ju imaju rating od barem 8.5, a možemo ih gledati na streaming divovima!

Whiplash

‘Whiplash’ redatelja Damiena Chazellea jedan je od naših najdražih filmova inspiriranih glazbom. Iznimno hvaljeni, glazbeni film govori o odnosu talentiranog bubnjara i njegovog strogog, nemilosrdnog profesora. Andrew Neiman (glumi ga Miles Teller) je ambiciozni mladi jazz svirač bubnjeva koji se želi probiti na sam vrh elitnog glazbenog konzervatorija. Progonjen činjenicom što mu je otac propali pisac, Andrew svakog dana i noći žudi za tim da postane jedan od najboljih svirača bubnjeva ikada. Terence Fletcher (glumi ga J. K. Simmons), profesor jednako poznat po svom učiteljskom talentu i zastrašujućim metodama, voditelj je vrhunskog jazz benda u školi. Fletcher otkriva Andrewa i dovodi nadarenog bubnjara u svoj bend te tako zauvijek mijenja mladićev život. Andrewova strast za postizanjem savršenstva, međutim, vrlo brzo prerasta u opsesiju, a nemilosrdne metode učitelja nastavljaju ga gurati do ruba vlastitih mogućnosti.

Goodfellas

‘Goodfellas’ je za vrhunac redatelja Martina Scorseseove u kojem glume njegovi glumački miljenici – Joe Pesci i Robert De Niro. Proglašen je jednim od najvažnijih filmskih ostvarenja ikad, a redatelju je uspjelo prikazati život jednoga gangstera od početka pa gotovo do kraja, od uvodnih susreta koji nalikuju prvoj ljubavi do gorkih razočaranja kakva može donijeti samo pripadnost mafijaškoj organizaciji.

Temple Grandin

Temple Grandin je biografski film Micka Jacksona u kojem glavnu ulogu tumaču Claire Danes. U filmu gra Temple Grandin, ženu kojoj je dijagnosticiran autizam, od njezinog djetinjstva i odrastanja do uspjeha koji nitko nije očekivao. U pitanju je istinita priča o Grandin koja je uvela brojne revolucije u gospodarstvu svojim znanstvenim istraživanjima i projektima.

Leon The Professional

Dok čekamo novi film snimjen po romau Elene Ferrante s Natalie Portman u glavnoj ulozi, vratimo se na njezine glumačke početke. U ovom klasiku Mathilda Portman), dvanaestogodišnja Njujorčanka, živi tužan život s obitelji. Njezin otac skriva drogu za korumpirana policajca Normana Stansfielda (Gary Oldman) i jedina je svijetla točka u životu nesretne djevojčice njezin mlađi brat. Jednoga dana Stansfield i njegov tim osvete se njezinu ocu zbog nesuglasica i poubijaju cijelu obitelj. Preživjela je samo Mathilda koja sad nalazi utočište u stanu susjeda Leona (odličan Jean Reno). Kada sazna čime se bavi njezin neobični susjed, zamoli ga da osveti njezina brata.

My Octopus Teacher

Nedjelju možete iskoristiti i da pogledate film nominiran za ovogodišnjeg Oscara, jedan od najboljih dokumentarnih filmova unazad nekoliko godina. Izazvao oduševljenje među publikom, ali i kritičarima pričom o jedinstvenom, atipičnom prijateljstvu čovjeka i životinje. Točnije, čovjeka i hobotnice koja tijekom vremena razvija duboko povjerenje u čovjeka zbog čega on mijenja perspektivu na cijeli život i prirodu.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori