Izdvojili smo najzabavnije crne komedije koje će vas garantirano oduševiti
Izdvojili smo najzabavnije crne komedije koje će vas garantirano oduševiti

Izdvojili smo najzabavnije crne komedije koje
će vas garantirano oduševiti

Crne komedije najčešće su najdraži žanr širokoj publici. Uvijek su prepune intrigantnih zapleta radnje, najčešće uz ekscentrične likove koji šokiraju i bezbroj urnebesnih i često apsurdnih trenutaka. Najbolje crne komedije moraju se svidjeti prosječnom gledatelju. Upravo su zato najbolji odabir kad s odraslom ekipom odlučite organizirati zabavnu filmsku večer uz cugu, kokice i cool najzabavniji filmski repertoar. Iza ovakvih filmskih naslova često stoje kultna redateljska imena. U pitanju su često i nagrađivana djela koja su zaplijenila pažnju, kako široke publike, tako i filmskih kritičara. Ovaj vikend vam donosimo nekoliko odličnih crnih komedija koje će vas, sto posto vam garantiramo, oduševiti!

najbolje crne komedije

Fargo

Na listi najboljih crnohumornih filmova moglo bi se naći i po nekoliko naslova s potpisom braće Joela i Ethana Coena. No, Fargo je nezaobilazan i po mnogima njihov najbolji filmski uradak ikad. Ovjenčan je brojnim nagradama i svake ga zime iznova gledamo zahvaljujući savršenom omjeru crnog humorna, akcije i fantastičnih glumačkih izvedbi. Frances McDormand za svoju je ulogu dobila Oscara, a u filmu glumi trudnu policajku Marge. Marge ne odustaje od slučaja koji joj je uhvatio pažnju. Naime, prodavač rabljenih automobila Jerry Lundegaard (W. H. Macy) upao je u velike dugove i u tom očaju odlučio organizirati otmicu svoje žene. Želi od njezinog bogatog oca Wadea Gustafsona (H. Presnell) dobiti visoku otkupninu. Jerry živi u Minneapolisu, u saveznoj državi Minnesoti, a za otmicu unajmi dvojicu glupih i okrutnih kriminalaca koji žive u gradu Fargu, u Sjevernoj Dakoti. Ne računa da će kriminalci ostaviti za sobom previše tragova, a sve će uočiti lokalna policajka.

najbolje crne komedije

The Wolf of Wall Street

Za mnoge je od nas Wolf of Wall Street postao najdraži Scorseseov film. Temeljen na memoarima Jordana Belforta, film je pravi rollercoaster radnje ispunjene spletkama novcem, drogama, seksa i biznisa. Leonardo DiCaprio ostvario je još jednu impresivnu ulogu u svojoj karijeri, a upravo je ovaj film lansirao među zvijezde Margot Robbie. DiCaprio glumi Belforta, njujorškog brokera koji vodi tvrtku koja se bavi prevarama s vrijednosnim papirima i korupcijom na Wall Streetu tijekom 1990-ih. Zanimljivo je da je film bio nominiran u čak pet kategorija. Za najbolji film, režiju (Scorsese), najbolji adaptirani scenarij, te najbolju glavnu i sporednu mušku ulogu (Johan Hill). Nagradu nije osvojio ni u jednoj kategoriji.

najbolje crne komedije

The Big Lebowski

U najbolje crne komedije ubraja se još jedan film braće Coen. U pitanju je krimi komedija koja je stekla popularnost nevjerojatnih razmjera, iako je na svom početku bio promašaj u kinima. Ispostavi se da je žena bogataša oteta, a pravi Lebowski zaposli Dudea da je izbavi. Međutim, kad se sve umiješa Dudeov prijatelj Walter, stvari krenu u potpuno krivom smjeru. Film je proglašen klasikom u svom žanru i prvim “kultnim filmom internetske ere”.

najbolje crne komedije

Seven Psychopaths

Colin Farrell, Sam Rockwell, Woody Harrelson i Christopher Walken glavni su protagonisti ove crne komedije u režiji Matina McDonaghe. Radnja prati Martyja (Farrell), autora koji voli popiti čašu previše i želi završiti svoj scenarij ‘Seven Psychopaths.’ Međutim, priči nešto nedostaje i Martyjev osrednji život ne pomaže razvoju scenarija. Ima, ipak, nekoliko neobičnih prijatelja Hansa (Walken) i Billyja (Rockwell), koji zarađuju za život apsurdnim projektom – otimaju pse bogatih ljudi, a zatim ih vrate nakon što za njih dobiju ogromnu svotu novca. Plan im besprijekorno funkcionira, dok ne ukradu psa pogrešnog čovjeka – opasnog gangstera (Harrelson).

najbolje crne komedije

The Favorite

U filmu The Favorite, režisera Yorgosa Lanthimosa Olivia Colman glumi kraljicu Ane, Rachel Weisz Lady Sarah, njenu blisku prijateljicu i savjetnicu, a Emma Stone mladu Abigail koja će svojim dolaskom poremetiti ravnotežu njihovih života. Ova crna povijesna dramedija privukla je pažnju zanimljivim odnosima, ali i raskošnom scenografijom kakva i priliči engleskom dvoru ranog 18. stoljeća. Film je proglašen jednim od najboljih filmova 2018. godine, osvojio je bezbroj nominacija u sezoni dodjela nagrada, između ostalih i deset nominacija za Oscara, a Olivia Colman ponijela je zlatni kipić za najbolju ulogu. Možda nije u stilu filmova The Wolf of Wall Street ili The Big Lebowski, ali svakako ima puno crnohumornih momenata koje vrijedi pogledati.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori