Kultna ‘Štefica Cvek u raljama života’ postaje kazališna predstava

Kultna ‘Štefica Cvek u raljama života’ postaje kazališna predstava

Evergreen suvremene hrvatske književnosti Štefica Cvek u raljama života duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog savim običnog ureda, koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu.

Štefica Cvek u raljama života

Štefica Cvek misli da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepljuge, ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Kupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati «kao žena».

Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.

Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – biti ženom?

U predstavi čije će se premijera održati 19. prosinca u 20 sati u Kino Klub Griču u Jurišićevoj 6, u Zagrebu glume Natalija Đorđević (Štefica Cvek), Ranko Zidarić (Trokrilni, Intelektualac, Mister Frndić) i Ana – Marija Vrdoljak (Teta iz Bosanske Krupe, Anuška), dok režiju potpisuje Borna Armanini.

Prva izvedba: 20. prosinca u 20 sati, Kino klub Grič, Jurišićeva 6

Ulaznice su online dostupne na linku.

https://www.youtube.com/watch?v=OmiND5v5EIo

Učitati još
Zatvori